worldef-banner 2024 istanbul
Ara
Close this search box.

Trendyol, Uluslararası Olimpiyat Komitesi’nin partneri oldu

olimpiyat

Trendyol, Uluslararası Olimpiyat Komitesi’nin (IOC) resmi “E-Ticaret Hizmetleri Partneri” oldu. Trendyol ile IOC ile işbirliği, Türkiye ile birlikte, Avrupa ülkelerini de kapsıyor. Trendyol’un IOC ile işbirliği, şirketin stratejik yatırımcısı Alibaba’nın dünya çapında geçerli olan olimpiyat partnerliği kapsamında gerçekleşti.

Olimpiyata özel koleksiyon Trendyol’da satışa çıkacak

Trendyol, “E-Ticaret Hizmetleri Partnerliği” ile birlikte IOC ile tişört, polo yaka tişört, şort, elbise, sweatshirt, beyzbol şapkası, balıkçı şapkası, plaj havlusu ve bez çanta ürünlerinden oluşacak olimpiyata özel bir koleksiyon için de ayrı bir anlaşma imzaladı. Bu özel koleksiyon Türkiye’nin yanı sıra Azerbaycan, Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan, Katar, Kuveyt, Bahreyn ve Umman’da da Trendyol uygulaması üzerinden uluslararası satışa açık olacak.

Çağlayan Çetin: Bir Türk markası, IOC ile ilk kez böyle önemli bir iş birliğine imza atıyor

Trendyol Grubu Başkanı Çağlayan Çetin, yerli ürün ve üreticileri tüm dünyayla buluşturma hedeflerinde olimpiyatların önemli bir viraj olduğunu söyledi. Çetin, “IOC, dünya genelinde sporun öneminin kitlelere yayılmasında ve gelişmesinde önemli bir rol oynayan çok değerli bir kuruluş. Trendyol olarak, IOC’nin resmi ‘E-Ticaret Hizmetleri Partneri’ olduk. Bir Türk markası, IOC ile ilk kez böyle önemli bir iş birliğine imza atıyor. Ülkemizi bu önemli bir platformda temsil etmekten ve Olimpik Hareket‘in bir parçası olmaktan büyük gurur duyuyoruz.” ifadesini kullandı.

“Yerli üreticilerimizin ürünlerini olimpiyat tutkunlarıyla buluşturmak gurur kaynağı”

Çağlayan Çetin, Trendyol olarak spora desteklerini yerli ürün ve üreticileri yurt dışına taşıma hedefiyle birleştirdiklerini kaydederek, şöyle devam etti: “Ülkemizin dünya standartlarındaki üretim gücünü ve kalitesini farklı coğrafyalarla tanıştırmayı sorumluluğumuz olarak görüyoruz. Türkiye’nin dört bir yanındaki yerli üretici, esnaf ve KOBİ’leri dijitalleştirerek onların daha çok müşteriye ulaşmalarına ve işlerini büyütmelerine destek olmak bizim en büyük önceliklerimizden. Bu bağlamda, Anadolu’daki yerli üreticilerimizin ürünlerini olimpiyat tutkunlarıyla buluşturmak bizim için gurur kaynağı. Global arenada üreticilerimizle birlikte ülkemizi temsil etmekten ve onların ürünlerini dünya ile buluşturmaktan büyük mutluluk duyuyoruz.”

“Sporu Türkiye’nin ortak değeri olarak görüyoruz”

Çetin, “Sporu Türkiye’nin ortak değeri olarak görüyoruz. Sporculara farklı alanlarda destek olmaktan gurur duyuyoruz. Trendyol, 2021 yılından bu yana Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi‘nin resmi destekçileri arasında yer alıyor. Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi’nin yanı sıra Tokyo 2020 Olimpiyatları’nda Türkiye’yi temsil eden ve kazandıkları madalyalarla bizleri gururlandıran milli sporcularımızın da destekçileri arasındaydık. Trendyol olarak desteğimizi Paris 2024’te de sürdüreceğiz.”

“Sporcularımızın yanında olmaya devam edeceğiz”

Türkiye Voleybol Milli Takımları ile birlikte Futbol Milli Takımları sponsorluklarının da devam ettiğine işaret eden Çetin, “Bu yıl depremden etkilenen Hatay’ın gururu olan Atakaş Hatayspor ve Gaziantep Futbol Kulübü‘nün lige dönmesini sağlamak için destek verdik. Son olarak da Süper Lig ve 1. Lig’e isim sponsoru olarak desteğimizi açıkladık. Biz sporun birleştiren gücüne yürekten inanıyoruz. Türk sporcuların başarıları, yalnızca onların değil, tüm Türkiye’nin gurur kaynağı. Trendyol olarak, sporcularımızın yanında olmaya devam edeceğiz.”

Voumard: Anlaşmanın Alibaba’nın iş ortağı bir kuruluşla gerçekleşmesinden mutluluk duyuyoruz

IOC Televizyon ve Pazarlama Hizmetleri Genel Müdürü Anne-Sophie Voumard ise, Trendyol’un Türkiye’deki tasarım ve üretim yeteneklerini kullanarak Olimpiyat Giyim Koleksiyonu‘nu, olimpiyat tutkunları başta olmak üzere geniş kitlelere ulaştıracak olmasından memnun olduklarını ifade etti. Voumard, “Bu anlaşmanın, sponsorlarımızdan Alibaba‘nın iş ortağı olduğu bir kuruluş ile gerçekleşmesi dolayısıyla başarısının daha da katlanacak olmasından ayrıca mutluluk duyuyoruz.” dedi.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler