worldef-banner 2024 istanbul
Ara
Close this search box.

Trendyol Azerbaycan pazarına giriyor

trednyol

Online pazaryeri, Azerbaycan’da 3 Mayıs’tan itibaren faaliyetlerine başlayacak. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, İstanbul’da devam eden TEKNOFEST’te yaptığı açıklamada, Trendyol’un Azerbaycan pazarına gireceğini duyurdu. Önemli bir Azerbaycan konglomerası olan Pasha Holding ile iş birliği anlaşması imzalayan Trendyol, e-ticaret faaliyetleri için bir ortak şirket kuracak.

Varank, Türkiye-Azerbaycan ilişkilerinin “tek millet, iki devlet” konseptine dayandığını belirtirken, ikili ekonomik ilişkilerin son zamanlarda farklı bir boyuta taşındığını söyledi.

“Ben daha önce Trendyol’un Berlin ofisinin açılışına gitmiştim, şimdi Trendyol’u Azerbaycan’da da göreceğiz.” dedi. Geçen yıl Trendyol, Almanya’da piyasaya sürülerek Avrupa pazarına adım atmıştı. Trendyol Grubu Başkanı Çağlayan Çetin, iki firmanın ilk adımı attığını ve yeni web sitesinin 3 Mayıs’ta faaliyetlerine başlayacağını söyledi. Ancak, altyapı çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte şirket faaliyetlerine tamamen başlayacak.

trendyol

Geçen yıl Trendyol’a en fazla yabancı sipariş kaynağı Azerbaycan’dan geldiğini belirten Çetin, mobil veri analiz platformu App Annie’ye göre Trendyol’un 2022’de Azerbaycan’da en çok indirilen uygulama olduğunu paylaştı. Trendyol’un Azerbaycan pazarına girmesi, Türkiye-Azerbaycan ticaret hacmini artırarak dijital ihracat ve e-ticaret alanlarında iş birliği fırsatlarını da beraberinde getirecektir.

Trendyol, Pasha Holding ile iş birliği anlaşması imzaladı

Trendyol, Türkiye’nin önde gelen e-ticaret platformlarından biri, Azerbaycan pazarına giriş yapmaya hazırlanıyor. Türkiye Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, İstanbul’da düzenlenen TEKNOFEST’te yaptığı açıklamada, Trendyol’un Azerbaycan pazarına giriş yapacağını duyurdu.
Trendyol

Platform, 2010 yılında faaliyete geçti ve 2022 yılında Almanya’da hizmet vermeye başladı. Trendyol, Azerbaycan’ın önde gelen konglomeraı Pasha Holding ile iş birliği anlaşması imzalayarak, e-ticaret faaliyetleri için ortak bir şirket kuracak. Trendyol Grubu Başkanı Çağlayan Çetin, Azerbaycan ile ticaret hacminin artacağını belirtti.

Trendyol, Azerbaycan’a tamamen hizmet vermeye başlamadan önce altyapı çalışmalarını tamamlayacak. Cetin, geçtiğimiz yıl Trendyol’un yabancı siparişlerinin ana kaynağı Azerbaycan’dan geldiğini açıkladı.

Mobil veri analiz platformu App Annie’ye göre, Trendyol, 2022 yılında Azerbaycan’da en çok indirilen uygulama oldu. Bu girişim, Türkiye ve Azerbaycan arasındaki işbirliği ilişkilerini güçlendirecek ve bölgedeki ekonomik büyümeye katkıda bulunacak. Bu anlaşma, ülkeye yabancı yatırımın artmasını da bekleniyor.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler