worldef-banner 2024 istanbul
Ara
Close this search box.

Temmuz ayı enflasyon verileri açıklandı

Temmuz ayı enflasyon

Tüketici fiyat endeksindeki artış Temmuz ayında bir önceki aya göre yüzde 9,49 olarak gerçekleşti.

Ana harcama grupları itibarıyla Temmuz ayında bir önceki aya göre artışın en yüksek olduğu ana grubun yüzde 17,75 ile ulaştırma olduğu belirtildi. Temmuz ayında bir önceki aya göre en az artış gösteren ana grup ise yüzde 2,67 ile eğitim olarak açıklandı.

Bir önceki yılın aynı ayına göre en az artış gösteren ana grup yüzde 19,31 ile konut oldu. Bir önceki yılın aynı ayına göre artışın en yüksek olduğu ana grubun ise yüzde 82,62 ile lokanta ve oteller olduğu belirtildi.

Bakan Şimşek: ‘Temmuz ayı enflasyonu piyasa beklentileriyle uyumlu gerçekleşti’

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, TÜİK tarafından açıklanan Temmuz ayı enflasyon verilerine dair açıklamalarda bulundu.

Bakan Şimşek, mali tedbirler, döviz kuru gelişmeleri ve ücret artışlarının etkisiyle enflasyonun Temmuz’da yıllık yüzde 47,8 ile piyasa beklentileriyle uyumlu gerçekleştiğini söyledi.

Şimşek paylaşımında, dezenflasyon ile fiyat istikrarının hedeflendiği bir geçiş sürecinde olunduğunu aktardı.

Bakan Şimşek, “Para politikası duruşunun olumlu etkisiyle 2024 yılı ortasından itibaren yıllık enflasyon düşmeye başlayacak. Dezenflasyon sürecini mali disiplinle destekleyeceğiz. Politikalarımızın temel amacı orta vadede enflasyonu kalıcı olarak tek hanelere indirmektir.” dedi.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

eczane
Markalar

Amazon, ilk fiziksel eczanesini Milano’da açacak

Amazon, 2024 yılının ikinci çeyreğinde ilk eczanesini Milano’da açacak. Eczane, Milano’nun merkezinde yer alacak ve çok çeşitli güzellik ve kişisel bakım ürünleri sunacak. Ayrıca, Amazon’un