worldef-banner 2024 istanbul
Ara
Close this search box.

Param, 2022 finansal sonuçlarını ve 2023 hedeflerini açıkladı

Param

Toplantının başında Param Grubu ile ilgili bilgiler veren Yılmaz, şimdiye kadar verdikleri emeğin meyvelerini 2022 yılında topladıklarını söyledi ve şu verileri paylaştı:

“İlklerin Fintek”i Param, 2022 yılını rekor büyüme oranlarıyla kapattı.

63 bine yakın üye işyerinin kullandığı ParamPOS’un işlem hacmi 2022 yılında yüzde 175 oranında büyürken 37,4 milyar TL’ye ulaştı.

Param’ın kullanıcı sayısı 2022 yılında 5 milyona, kart sayısı 7 milyona, harcama tutarı 9,2 milyar TL’ye ulaştı.

Harcadıkça kazanan Param kullanıcıları, 2022 yılında toplam 29 milyon TL nakit iade avantajı elde etti.

Param, 217 milyon dolar değerleme üzerinden aldığı yatırımla Türkiye’deki en değerli fintek şirketi.

Herkes için her yerde hayatı finansal teknolojilerle kolaylaştırmak vizyonuyla yola çıkan Param, Türkiye’den Avrupa’ya açılarak gelirlerinin önemli bir kısmını yabancı para olarak elde etmeyi hedefliyor.

İnsan kaynağının yüzde 50’si kadınlardan oluşan Param, 662 olan çalışan sayısını 2023 yılında 1.000 kişiye çıkartmayı hedefliyor.

En değerli fintek şirketi

Yılmaz, aldıkları büyük yatırımı şu sözlerle değerlendirdi: “Yatırımcılarımızın bize olan güveni sonucunda sektörün aldığı en büyük değerleme ile yatırım aldık. Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) başta olmak üzere CEECAT Capital, Alpha Associates ve Revo Capital’in katıldığı ilk yatırım serimizi tamamladık. 217 milyon dolar değerleme üzerinden aldığı yatırımla Param, Türkiye’deki en değerli fintek şirketi. Bu gelişme, yenilikçi finansal deneyimler tasarlama yolunda motivasyonumuzu daha da artırdı.” 

Net kârımızın yüzde 20’sini çalışanlarımızla paylaştık

Param’ın insan kaynakları vizyonunu sürekli olarak geliştirdiğini dile getiren Emin Can Yılmaz, çalışanlarına verdikleri desteği şöyle anlattı: “Çalışanlarımızın mutluluğunu ve şirketimizle kurdukları bağlılık ilişkisini önemsiyoruz. Yılın sonunda aldığımız bir kararla, şirketimizin net kârının yüzde 20’sini oluşturan yaklaşık 15 milyon TL’yi çalışanlarımızla paylaştık. Param Ailesi’nin her bir üyesi bizim için değerli; onların katkısıyla büyüme yolculuğumuzu sürdüreceğiz.”

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler