worldef-banner 2024 istanbul
Ara
Close this search box.

Ozon, Nasdaq’dan çıkarıldı

ozon

Rusya’nın öncü e-ticaret pazaryeri Ozon, Amerikan Depo Hisselerinin (ADS) Nasdaq’tan çıkarıldığını açıkladı. Marka, 2020 yılı sonlarında 1 milyar dolarlık İlk Halka Arz (IPO) ile Nasdaq’da yer almıştı. Bu karar ile şirket, ABD’li teknoloji borsası Nasdaq ile üç yılın ardından yollarını ayırıyor.

Rusya, Şubat 2022’de Ukrayna’yı işgal etmişti. Bu işgalin ardından Ozon’un Nasdaq’taki menkul kıymet işlemleri askıya alınmıştı. Rusya e-ticaret markası, başarılı bir halka arzla Nasdaq’da Rus teknoloji firmalarının halka arzlarına öncülük etmiş, önemli bir ivme yakalamıştı. İşgal sonrası bu halka arzlar da sekteye uğradı.

Ozon, temmuzda AIX’te işlem görmeye başladı

Rus e-ticaret devi, ABD Borsa Yasası kapsamındaki raporlama sorumluluklarının durdurulduğunu duyurdu. Şirket, 7 Şubat 2024 tarihine kadar ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’ndaki kaydını sonlandırmayı ve sildirmeyi bekliyor. Bu stratejik hamle ile Rus e-ticaret devi, raporlama maliyetlerini azaltmayı ve ADS’nin listeden çıkarılmasının ardından süreçleri basitleştirmeyi amaçlıyor.

Nasdaq’ın borsa kotundan çıkmasının ile birlikte Rus e-ticaret markasının ADS’leri, temmuz ayı sonunda Kazakistan’ın Astana Uluslararası Borsası’nda (AIX) işlem görmeye başlamıştı. Bu karar, uluslararası yatırımcılar için likiditeyi artırmak amacıyla alındı.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler