worldef-banner 2024 istanbul
Ara
Close this search box.

Minted ‘kurumsal’larla Türkiye’ye açılıyor

FCA lisanslı uluslararası şirket, altın, gümüş, ziynet ve koleksiyon ürünlerini satışa sunduğu e-ticaret web sayfası ile Türkiye pazarına giriş yaptı. Şirket, bu yılın başında ise Türkiye’deki kullanıcılar için altın ve gümüş için aylık birikim planları oluşturmaya imkân veren Minted mobil uygulamasını kullanıma sundu. Şimdi ise Minted Connect ürünü ile kurumsal firmalara gelirlerini artıracakları yeni bir finansal enstrüman altyapısı sunuyor. Bu ürün, kurumsal şirketler ve fintech’lerin gelirlerini artırabilecekleri ve regülasyonlara uyumlu bir yapıda. Minted, Türkiye’de değerli metaller üzerine yatırım ve birikim fırsatları sunarak, altın ve gümüş alan, satan ve biriktirenlerin yeni adresi olmayı hedefliyor.

Dünyanın gözde firmalarıyla çalışıyor

Minted Türkiye, değerli metal piyasasının önemli isimlerinden Nadir Metal Rafineri ile işbirliği yaparak altın ve gümüş ürünleri sunmaya devam ediyor. Londra Külçe Piyasası Birliği (LBMA) tarafından akredite edilen Nadir Metal Rafineri, dünyanın en büyük altın liglerinden biri olarak kabul ediliyor.

Kuyumculuk ve değerli metal saklama lisansına sahip olan Minted Türkiye, geniş altın ve gümüş portföyüne ek olarak iş ortakları Everyday By Reng, Lida Pırlanta ve Selda Jewellery gibi seçkin markaların ürünlerini de müşterilerine sunuyor.

Minted Market’in yüksek kaliteli ürünleri, müşterilerine güvenli bir yatırım yapma imkanı sağlıyor. Nadir Metal Rafineri ile işbirliği yaparak, müşterilerine en kaliteli ürünleri sunmaya devam ediyor ve değerli metal piyasasındaki önemli yerini koruyor.

Değerli metallerde birikim yapmak isteyenlerin tercihi Minted, Türkiye’de kısa sürede binlerce kullanıcının dikkatini çekti. Altın ve gümüş için aylık birikim planları oluşturmaya imkan veren mobil uygulamasıyla, kolay ve güvenli alışveriş imkanı sunan Minted, küçük meblağlar ile hesap açarak birikim yapmak isteyen kullanıcıların tercihi oldu.

Paradan değerlisi, fintechten fazlası…

Minted’in paradan değerlisi mottosuyla hayata geçen yenilikçi özellikleri, bir fintechten daha fazlası olduğunu gösteriyor. Şirket, altın ve gümüş portföyüne ek olarak, iş ortaklarının seçkin ürünlerini de kullanıcılarına sunuyor. Lida Pırlanta, Everyday By Reng ve Selda Jewellery gibi markaların ürünleri, Minted Market’te kullanıcıların beğenisine sunuluyor.

Minted Türkiye, dünyanın en büyük altın ligi kabul edilen Londra Külçe Piyasası Birliği (LBMA) üyesi Nadir Metal Rafineri ile çalışarak, kullanıcılarına güvenli ve kaliteli ürünler sunuyor. Mobil uygulamasıyla Türkiye’de değerli metal birikimine yeni bir soluk getiren Minted, hızlı kullanıcı artışıyla sektördeki yerini güçlendirmeye devam ediyor.

Minted Kurucu Ortağı Shahid Munir, “Değerli metal pazarında hizmet veren çeşitli oyuncular var. Dikeyde hizmet veren girişimler dışında, bugün pazaryerleri de altın, gümüş satıyor. Sektörde tüm bu avantajları sunan, aynı zamanda kuyumculuk ve değerli metal saklama lisansına sahip olan doğrudan bir rakibimiz yok. Bizim öncelikli amacımız fiziksel altın ve gümüş birikimi yapmak isteyen yatırımcıların hayatını kolaylaştırmak. Bu doğrultuda hedefimiz ise kullanıcılarımızın birikimlerini değerli kılmaya yönelik tüm finansal enstrümanları Minted bünyesinde toplamak” dedi.

Minted Türkiye, sadece bireysel kullanıcılara değil, aynı zamanda kurumsal firmalara da hizmet sunuyor. Şirketlerin çalışanlarına sunduğu yan haklar konusunda çözüm ortağı olan Minted Türkiye, değerli metallerle ödeme yapma imkanı sunarak, çalışanların enflasyonist ortamlardan korunmalarına ve birikim yapmalarına olanak sağlıyor.

Enflasyon krizini fırsata çevirme peşinde

Son yıllarda enflasyonun artması nedeniyle birçok şirket, çalışanlarına sunduğu yan haklar konusunda alternatif çözümler arıyor. Bu noktada Minted Türkiye, çalışanların maaşlarına ek olarak aldıkları yan hakları altın, gümüş gibi değerli metaller ile ödeme imkanı sunarak, enflasyona karşı korunmalarını ve birikim yapmalarını sağlıyor.

Minted Türkiye’nin kurumsal çözümleri sayesinde, şirketler çalışanlarına sundukları yan hakları daha avantajlı hale getirebiliyorlar. Ayrıca çalışanların değerli metalleri birikim hesaplarında saklayarak, piyasada avantajlı fiyatlarla satıp nakde çevirebilmeleri de mümkün.

Minted Türkiye’nin sunduğu bu yenilikçi çözümler sayesinde, hem bireysel kullanıcılar hem de kurumsal firmalar birikim yaparken, enflasyondan korunma ve değerli metallerin avantajlı fiyatlarından faydalanma imkanı elde ediyorlar.

“En kolay ve hesaplı yolla hizmet veriyoruz”

Minted Türkiye Operasyonları Direktörü Engin Bütün, platform olarak sundukları faydaları şöyle özetliyor: “Türk insanı geleceği için altın biriktirmeyi seviyor. Bu kültürümüze de yerleşmiş. Bunun yanında gümüşe olan talep de yoğun. Minted Türkiye olarak kullanıcılarımızın altın, gümüş, pırlanta, ziynet gibi ürünlere, en kolay ve hesaplı yoldan ulaşmasını sağlıyoruz. Tek seferlik ya da aylık birikim planları kapsamında satın alınan değerli metalleri Nadir Metal Rafineri güvencesiyle BIST’de kullanıcılarımızın adına özel ücretsiz olarak saklıyoruz. Sunduğumuz asıl değer ise satın alınan altını fiziksel olarak Türkiye Cumhuriyeti içerisindeki kayıtlı adreslere gönderebilmemiz. Her ürünümüzün sertifikalı olması, teslimat aşamasında kusursuz bir paketlemeyle gönderilmesi fark yaratan diğer özelliğimiz.”

Minted Türkiye, finansal uygulama servislerinde altın ve gümüş birikimlerini satmak isteyen iş ortakları için yeni bir entegrasyon imkânı sunuyor: Minted Connect API. Bu yenilikçi ürün, şirketlere alternatif yatırımlara erişebilme fırsatı ve gelirlerini artırabilecekleri farklı bir finansal enstrüman altyapısı sunuyor. Minted Connect API sayesinde kurumsal şirketler ve fintech’ler değerli metal alım satımı ve yönetimi için eksiksiz bir uygulama programlama arayüzü kullanarak ekstra gelir elde edebiliyorlar.

Bu servis özelinde ilk iş birliğini gerçekleştiren fintech şirketi Sipay ile anlaşma sağlayan Minted, kullanıcılara yenilikçi ve inovatif çözümler sunuyor. Sipay Cüzdan Uygulaması içinde altın ve gümüş alım-satımı yapabilen kullanıcılar, bu entegrasyon sayesinde birçok farklı iş ortağı uygulamasından da yararlanabilecekler.

Minted Türkiye, finansal teknoloji alanında atılım yapmaya devam ediyor. Minted Connect API’si, kurumsal firmalara ve fintech’lere, alternatif yatırım araçları sunarak, müşteri tabanlarını genişletme fırsatı veriyor. Bu sayede şirketler, müşterilerinin ihtiyaçlarına daha iyi cevap verebilecek ve sektörde fark yaratabilecekler.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

eczane
Markalar

Amazon, ilk fiziksel eczanesini Milano’da açacak

Amazon, 2024 yılının ikinci çeyreğinde ilk eczanesini Milano’da açacak. Eczane, Milano’nun merkezinde yer alacak ve çok çeşitli güzellik ve kişisel bakım ürünleri sunacak. Ayrıca, Amazon’un