worldef-banner 2024 istanbul
Ara
Close this search box.

Meta, Llama 2’yi kullanıma açtığını duyurdu

Meta

Meta, açık kaynak yapay zeka modeli Llama’nın ticari versiyonunu duyurdu. Llama 2 yapay zeka dil modeli Meta ve Microsoft iş birliği ile araştırma ve ticari kullanım için ücretsiz olarak kullanıma sunuluyor.

Bu modelin, OpenAI ve Google’ın sunduğu daha pahalı tescilli modellere kıyasla yeni girişimlere ve diğer işletmelere ücretsiz, güçlü bir alternatif oluşturması beklendiği belirtildi.

Meta tarafından yapılan açıklama ile Llama 2 adlı yeni versiyonun, Microsoft’un Azure cloud hizmeti tarafından dağıtılacağı ve Windows işletim sistemi ile çalışacağı açıklandı.

Ayrıca Meta‘nın daha önce yalnızca bazı akademisyenlere araştırma amacıyla sağladığı modelin, doğrudan indirmenin yanı sıra Amazon web hizmetleri, Hugging Face ve diğer hizmet sağlayıcılar üzerinden erişilebilir olacağı aktarıldı.

Llama2, yüzde 40 daha fazla veriyle besleniyor

Meta CEO’su Mark Zuckerberg, “Açık kaynak, birçok diğer program geliştiricinin yeni teknolojiyle üretim yapmasını sağlayarak yenilik getiriyor.” dedi.

Zuckerberg, yeni Llama’nın çıktı kalitesinde ince ayar yapmak için kullanıcılar tarafından yapılan 1 milyondan fazla girdiyle önceki versiyonundan yüzde 40 daha fazla veriyle beslendiğini belirtti.

Microsoft yeni yapay zeka özelliklerini daha pahalıya satacak

Microsoft ise bugün yaptığı açıklamayla yeni yapay zeka özelliklerini en az yüzde 53 daha yüksek fiyatla satacağını açıkladı.

Şirket, Bing arama motorunun daha güvenli versiyonunu işyerleri için erişilir hale getireceğini ve veri koruma kaygılarını gidererek yapay zekaya ilgiyi daha çok arttıracağını, Google’la daha çok rekabet edeceğini belirtti.

Microsoft, Inspire adlı sanal konferansta müşterilerin Microsoft 365’teki yapay zeka yardımcı pilotu için kullanıcı başına aylık 30 dolar ödeyeceğini açıkladı.

Microsoft işletmeleri, arama motorunda yer alan, içerik üretebilen ve interneti kullanabilen, yaklaşık 160 milyon çalışan tarafından kullanılan abonelikler kapsamında yer alan Bing Chat Enterprise adlı bot’a yönlendiriyor.

Son aylarda web araması yapan milyonlarca kişinin eriştiği halka açık Bing’in aksine, kurumsal sürüm, altta yatan teknolojiyi beslemek için kullanıcı verilerinin görüntülenmesine veya kaydedilmesine izin vermeyecek. Çalışanlar iş kimlik bilgileriyle oturum açacak.

Şirket ayrıca, Google gibi resim yükleme ve ilgili içeriği arama özelliğini de açıkladı.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler