worldef-banner 2024 istanbul
Ara
Close this search box.

Kargo şirketleri yardımları ücretsiz taşıyacak

Kargo

Yurtiçi Kargo, PTT, Aras Kargo ve MNG Kargo deprem bölgelerine gönderilen acil ihtiyaç malzemelerini ücretsiz taşıyacağını duyurdu. 

‘El ele veriyoruz’

Bu kapsamda toplanan erzaklar Yurtiçi Kargo tarafından Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından belirlenen adreslere iletilecek.

Konuyla ilgili Yurtiçi Kargo’dan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Depremden etkilenen vatandaşlarımızın yaralarını hep birlikte sarmak için el ele veriyoruz. Listede yer alan bireysel yardımlarınızı şubelerimize getirebilir, ücretsiz bir şekilde deprem bölgelerine gönderebilirsiniz.”

‘Yeni ya da kullanılmamış ürünler’

Deprem bölgesine bireysel yardım yapmak isteyenler için ihtiyaç listesi yayınlayan PTT, belirtilen malzemelerin en yakın PTT şubesine bırakıldığı takdirde ücretsiz bir biçimde afet bölgesine ulaştırılacağını duyurdu. Şirket ayrıca konuya ilişkin yaptığı açıklamada gönderilecek malzemelerin yeni ya da kullanılmamış olmasını vatandaşlardan rica etti.

‘Önemle taşıyoruz’

Aras Kargo ‘Deprem bölgesine desteklerinizi önemle taşıyoruz’ başlıklı açıklamasında, “Aras Kargo olarak, AFAD ile koordineli şekilde, ihtiyaçları karşılamak üzere deprem bölgesine gönderilecek ihtiyaç listesindeki yardım malzemelerini ücretsiz olarak taşıyoruz” ifadelerini kullandı.

‘Depremin yaralarını beraber sarıyoruz

“Depremin yaralarını beraber sarıyoruz” denilen MNG Kargo açıklamasında ise “Deprem bölgesine göndermek istediğiniz ihtiyaç listesindeki bireysel yardımlarınızı ücretsiz taşıyoruz. Tüm Türkiye’deki MNG Kargo birimlerine teslim edeceğiniz 30 kg/desiye kadar olan yeni/ kullanılmamış ürünler Kızılay aracılığıyla depremden etkilenen vatandaşlarımıza ulaştırılacaktır” ifadeleri kullanıldı.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler