worldef-banner 2024 istanbul
Ara
Close this search box.

Jeff Bezos, Amazon hisselerini satıyor; 12 milyon hisse daha sattı

Amazon’un kurucusu ve yönetim kurulu başkanı Jeff Bezos’un hisse satışları ekonomi dünyasının gündeminde yer almaya devam ediyor. Bezos, Amazon’a ait 2,03 milyar dolar değerinde 12 milyon adet hisse satışı daha yaptı. Peki, Jeff Bezos neden hisse satıyor? Amazon hisseleri neden satılıyor?

7 Şubat’tan bu yana 36 milyon Amazon hissesi satıldı

Amazon Yönetim Kurulu Başkanı Jeff Bezos, Amazon hisselerini hızlı bir şekilde boşaltıyor. Bezos’un 12 milyon adetlik son satışının geçtiğimiz salı ve çarşamba günleri gerçekleştiği açıklandı. Satışların, hisse başına ortalama 169,50 dolar fiyatla gerçekleştiği ifade edildi.

Bezos, geçtiğimiz hafta cuma ile pazartesi günleri arasında 2 milyar dolar değerinde yaklaşık 12 milyon hisse satmıştı. Bundan önceki hafta da 12 milyon hisse daha sattı. 7 Şubat’tan bu yana yaklaşık 6 milyar dolar değerinde yaklaşık 36 milyon hisse satıldı.

Bezos’un hisse satışları, aslında bir planın parçası… Jeff Bezos’un 31 Ocak 2025 tarihine kadar toplam 50 milyon hisse satmayı planladığı kaydediliyor.

Jeff Bezos neden hisse satıyor?

Uzmanlar, Amazon hissesi satışlarının anlamlı olduğunu belirtiyor. Satışlarla birlilte Amazon’un hisse fiyatı yükseldi. E-ticaret şirketinin hisseleri, geçtiğimiz yıl yaklaşık yüzde 70 artış göstererek, o dönemde yaklaşık yüzde 20 değer kazanan S&P 500’ü geride bıraktı. Diğer taraftan, Bezos, yakın zamanda Seattle’dan Miami’ye taşındı. Uzmanlar, Washington eyaletinin yeni sermaye kazancı vergisi konusunda endişelerden dolayı satış yapabileceğini kaydediyor ve “Bu hamle için en uygun zaman!” diyor.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

getir
Markalar

Getir, yurt dışı operasyonlarını sonlandırıyor

Getir, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ve Avrupa pazarlarından çekileceğini açıkladı. Türkiye’ye odaklanacağını bildiren şirketin yurt dışı gelirleri, toplam gelirlerinin yüzde 7’sini oluşturuyordu.