worldef-banner 2024 istanbul
Ara
Close this search box.

IKEA, e-ticaretini hızlandırmak için Made4net’i satın alıyor

IKEA, büyüyen e-ticaret işini daha hızlı hale getirmek amacıyla ABD merkezli tedarik zinciri yazılım sağlayıcısı Made4net’i satın alacağını duyurdu.

Ingka Group, hizmet kapasitesini artırmayı hedefliyor

IKEA mağazalarının en büyük sahibi ve işletmecisi Ingka Group, çarşamba günü çevrimiçi alışverişçilere hizmet kapasitesini artırmak için Teaneck, N.J. merkezli şirketin açıklanmayan bir ücret karşılığında satın alacağını belirtti.

Ingka’nın baş dijital görevlisi Wim Blaauw, “Geleceğe hazırlanmamız gerektiğini fark ettik. Çevrimiçi siparişler hızla artarken, şirketin dijital alışverişçiler için müşteri deneyimini sürekli olarak geliştirmek için ‘son teknoloji’ye yatırım yapması gerekiyordu” dedi.

IKEA

Düz paket mobilyalar ve ev eşyalarıyla dolu mavi-sarı mağazalarıyla ünlü olan IKEA, son yıllarda satışlarının çevrimiçi olarak gerçekleşen oranını artırdı ve Covid-19 pandemisi e-ticarete geçişi hızlandırdı. Ingka’nın baş dijital görevlisi Blaauw, geçen yıl satışlarının %25’inin çevrimiçi olarak gerçekleştiğini, pandemiden önceki oranın %7 olduğunu belirtti.

Made4net ile İKEA çalışanları daha verimli olacak

Made4net’in satın alınması, hem IKEA mağazalarından hem de ayrı depolardan düzenli olarak çevrimiçi siparişleri yerine getiren Ingka çalışanlarının ürünleri daha hızlı ve daha doğru bir şekilde bulmalarını ve göndermelerini sağlayacak.

2005 yılında kurulan ve yaklaşık 200 kişi istihdam eden Made4net, bağımsız bir şirket olarak faaliyetlerine devam edecek ve CEO’su Duff Davidson’a göre mevcut ve yeni müşterilere Ingka’nın yanında hizmet vermeye devam edecek. Şirket depo yönetimi ve tedarik zinciri yazılımı, Ingka’nın müşteri deneyimini iyileştirmesine olanak sağlayacak.

Made4net hamlesi, Ingka’nın gerçekleştirdiği üçüncü satın alma olup, önceki iki anlaşmasında ABD şirketlerini satın almıştı. 2017 yılında talep üzerine işe alım platformu TaskRabbit’i satın alırken, 2020 yılında 3D görselleştirme şirketi Geomagical Labs’i satın aldı.

Son anlaşma, IKEA’nın ABD’de genişlemeyi hedeflediği bir dönemde gerçekleşiyor. Ingka, önümüzdeki üç yıl içinde 17 yeni mağaza açmak için 2,2 milyar dolar yatırım yapacağını geçtiğimiz aylarda duyurdu. Nisan ayında şirket ayrıca, müşteri deneyimini iyileştirmek için mevcut mağazalarını küresel olarak 3 milyar doların üzerinde bir yatırımla güncelleyeceğini ve siparişleri işleme yeteneğini artırmak için teknolojiye yatırım yapacağını belirtmişti.

Ingka’nın baş dijital görevlisi Wim Blaauw, “Ingka, sipariş yerine getirme işleminin IKEA’nın faaliyetlerinin merkezinde olduğunu ve şirketin satış sürecinde bu önemli aşamaya sahip olmak istediğini belirterek Made4net’i satın almayı, sadece yazılımını lisanslamaktan daha doğru bulduklarını ifade etti. Bir çevrimiçi perakendeci için yerine getirme işlemi ekmeğin ve tereyağının ta kendisidir. Yeni yazılım, önümüzdeki yıl IKEA mağazalarında kullanılmaya başlanacak, ancak küresel olarak tamamlanması muhtemelen birkaç yıl sürecek” dedi.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler