worldef-banner 2024 istanbul
Ara
Close this search box.

Hepsiburada’nın Ukrayna planı

ukrayna

Hepsiburada.com, Ukrayna’da ürün satışına başlamayı hedefliyor. Deneme çalışmalarına başlayan şirketin Ukrayna planı uzun vadeli stratejisinin bir parçası olarak görülüyor.

Gökçetekin: İlk odak noktası Ukrayna’daki test operasyonları

Bloomberg News’e açıklamalarda bulunan Hepsiburada CEO’su Nilhan Onal Gökçetekin, “Ukrayna, Türkiye için zor ama önemli bir pazar. Bu bizim için stratejik bir yatırım. Gelecekte (Ukrayna) normalleşecek ve biz hazır olmak istiyoruz.” dedi. Gökçetekin, Ukrayna’nın, yurt için mal tedarik etme sorunları ve uzun teslimat süreleri olan sınır ötesi sevkiyatlar konusunda karşılaştıkları zorluklar göz önüne alındığında halihazırda bir fırsat sunduğunu da sözlerine ekledi. Önal, platformun ilk odak noktasının Ukrayna’daki test operasyonları olduğunu; şirketin uzun vadeli stratejisinin yerel ortaklarla iş birliğine dayandığını söyledi.

Bloomberg News’teki habere göre, Hepsiburada’nın potansiyel büyüme için hedeflediği bölgeler arasında Kosova ve Orta Doğu da yer alıyor. Hepsiburada, 2023 üçüncü çeyrek brüt mal değeri yüzde 45 artışla 25,7 milyar liraya (863 milyon dolar) ulaştı. Bu gelişme üzerine şirketin Nasdaq’daki hisseleri toparlanmaya başladı.

Hepsiburada, Nasdaq’taki ilk Türk şirketi oldu

Hepsiburada, 1998 yılında kuruldu. 2021 yılının ortalarında ABD’de halka açılan şirket, Nasdaq’taki ilk Türk şirketi oldu. O zamandan bu yana hisseler 15,23 dolardaki zirveden 59 sente kadar düştü. Şu anda 1,70 dolar civarında işlem görüyor. Hisseler, Önal’ın CEO olmasının ardından artış göstermeye başladı. Geçen yıl yüzde 173 artış göstererek, Nasdaq Composite’in aynı dönemdeki yüzde 43’lük kazancını geride bıraktı. Hepsiburada’nın şu anki değeri, halka arz anında neredeyse 4 milyar dolardan 548 milyon dolara düştü.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler