worldef-banner 2024 istanbul
Ara
Close this search box.

Google Çinli e-ticaret devini banladı

Google

Google, Çin merkezli e-ticaret devi Pinduoduo tarafından oluşturulan birkaç uygulamayı kötü amaçlı yazılım olarak işaretlediğini, bu uygulamaları yükleyen kullanıcıları uyardığını ve şirketin resmi uygulamasını askıya aldığını duyurdu.

Son birkaç hafta içinde çok sayıda Çinli güvenlik araştırmacısı yaklaşık 800 milyon aktif kullanıcıya sahip olan Pinduoduo’yu, kullanıcıları izlemek için tasarlanmış kötü amaçlı yazılım içeren Android uygulamaları yapmakla suçladı.

Kötü amaçlı yazılım kullanmakla suçlandı

Buradan hareketle Google Play Protect’i devreye alan teknoloji devi, kullanıcıların bu kötü amaçlı uygulamaları yüklemesini engelleyecek ve bu uygulamaları zaten yüklemiş olanları uyararak uygulamaları kaldırmalarını isteyecek.

Google Play, Çin’de mevcut değil. Anonim güvenlik araştırmacılarına göre, kötü amaçlı uygulamalar akıllı telefon üreticileri Samsung, Huawei, Oppo ve Xiaomi’nin özel uygulama mağazalarında hala yer alıyor.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

mentor consultancy
Markalar

Mentor Consultancy, globalde e-ticaret rehberliği sağlıyor

Mentor Consultancy, Amazon’da satış başta olmak üzere üretici Türk markaların global pazarlara açılması için rehberlik ediyor. İngiltere ve Avrupa pazarlarına açılmayı kolaylaştıran şirket, kapsamlı hizmet