worldef-banner 2024 istanbul
Ara
Close this search box.

Gençler yapay zeka, veri analisti ve dijital pazarlamayı geleceğin mesleği görüyor

yapay zeka

Kariyer platformu Youthall tarafından gerçekleştirilen ‘Gelecekteki İş Gücü Talebi Anketi Raporu’na göre gençlerin yüzde 73’ü 10 yıl sonraki meslekler arasında yapay zeka mühendisliğinin ilk sırada olacağını düşünüyor. Ankete katılanların yüzde 24’ünü çalışanlar, yüzde 75’ini üniversite öğrencileri oluştururken, geri kalan ise herhangi bir işte çalışmayan gençlerden oluşuyor.

Anketin sonuçlarına göre, gençler, yapay zeka, veri bilimi alanlarında işgücü talebi oluşacağına inanıyor.

‘Şirketlerde yaratıcılık ve yenilikçilik ağır basıyor’

BloombergHT’ye konuşan kariyer platformu, Youthall Kurucu CEO’su Emre Aykan, şirketler tarafında yaratıcılık ve yenilikçilik konuların daha ağır basmakta olduğunu ifade ederek, problem çözebilme, karar verme yeteneğinin iyi olabilmesi gibi unsurların öne çıktığını söyledi.

Aykan, “Bununla birlikte yazılım teknoloji ekosistemi doygunluğa geldi. Mesela en çok yapay zeka uzmanlığı aranan işgücü olacak. Ankete göre, gençlerin yüzde 73’ü 10 yıl sonra meslekler arasında yapay zeka mühendisliğinin ilk sırada olacağını düşünüyor.” dedi.

Youthall CEO’su Aykan, “İş dünyasının profesyonelleri sürdürülebilirlik uzmanlığı, yenilenebilir enerji uzmanlığı ve robotik mühendisliği gibi mesleklerin ilk sıraları paylaşacağını öngörüyor.” diye konuştu.

‘Gençlerin yüzde 87’si meslek seçiminde kazanç ve gelişim fırsatlarına bakıyor’

Diğer yandan online satışların artmasıyla satış temsilcilerine talebin azalacağını söyleyen Aykan, “Endüstri ve imalat sektöründe robotik sistemlerin artmasıyla imalat sektöründe çalışan sayısı azalacak. Yapay zeka daha uzun vadede hem kazancı yüksek hem de birçok alanda kullanımı olan bir teknoloji. Gençlerin yüzde 87’si meslek seçiminde kazanç ve gelişim fırsatlarına bakıyor.” dedi.

“İş dünyası profesyonelleri işe alımda iletişim ve iş birliği becerilerine önem veriyor”

Ankete katılan profesyonellerin yanıtlarına göre, günümüzde işe alımlarda dikkat edilen en önemli nitelik yüzde 74 ile iletişim ve iş birliği becerileri oldu.

Profesyonellerinin yüzde 70’inin problem çözme ve karar verme yeteneğini kritik bir unsur olarak benimsediği belirtildi. Profesyonellerin yüzde 53’ünün ise adaptasyon ve uyum sağlama yeteneğini olmazsa olmaz bir nitelik olarak tanımladığı aktarıldı.

‘Satış, imalat ve üretim alanlarının varlığının azalacağı öngörülüyor’

Youthall CEO’su Emre Aykan, teknolojinin hızla geliştiği ortamda varlığını yitirecek mesleklere dair değerlendirmelerde bulundu.

Aykan, “Ankete katılanların yüzde 16’sı tüketim ve alışveriş alışkanlıklarımızın değişmesiyle birlikte gelişen teknolojinin satış alanındaki istihdamı ortadan kaldıracağı görüşünde birleşiyor. Yüzde 15’i endüstri ve imalat sektöründe büyük ölçüde otomasyon ve robotik sistemlerin kullanımının artmasıyla imalat ve üretim alanının varlığının azalacağını öngörüyor.” dedi.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

hepsiburada
Markalar

“2024, Hepsiburada için tavsiye yılı olacak”

Hepsiburada CEO’su Nilhan Onal Gökçetekin, Hepsiburada için 2024 yılının “tavsiye yılı” olacağını söyledi. Gökçetekin, “2024 yılında en önemli değişim online ödemelerde yaşanacak.” dedi.

yemeksepeti
Markalar

Yemeksepeti vaktinde teslimata odaklandı

Yemeksepeti, vaktinde teslimat deneyimini en iyi seçenek haline getirmeye odaklandı. Buna göre, Yemeksepeti Express hizmetleri genişletilerek, sipariş süreçleri geliştirilecek.