worldef-banner 2024 istanbul
Ara
Close this search box.

Meta, farklı kişilikler sergileyen yapay zeka destekli sohbet robotları geliştiriyor

Meta

Meta’nın, şirket sosyal medya platformlarıyla etkileşimini artırmaya çalışırken, kullanıcılarıyla insan benzeri tartışmalar yapabilen sohbet robotları için prototipler tasarladığı belirtildi.

Sohbet robotları yeni bir arama işlevi olacak

Meta’nın farklı kişilikler sergileyen sohbet robotları üzerinde çalıştığı aktarılarak, bu sohbet robotlarının amacının, yeni bir arama işlevi sağlamanın yanı sıra öneriler sunmak olacağı söylendi.

Sohbet robotlarının, ‘Persona’ olarak adlandırıldığı ve platformun 4 milyar kullanıcısıyla tartışmalar yapmak üzere tasarlandığı belirtildi.

Financial Times’da yer alan habere göre şirket, aralarında ünlü tarihi figürler örneğin; Abraham Lincoln gibi konuşan veya farklı tarzlarda seyahat tavsiyesi sunanların da bulunduğu sohbet robotlarını geliştiriyor. Şirketin bu sohbet robotlarını Eylül ayında piyasaya sürmeyi planladığı öne sürüldü.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

hepsiburada
Markalar

“2024, Hepsiburada için tavsiye yılı olacak”

Hepsiburada CEO’su Nilhan Onal Gökçetekin, Hepsiburada için 2024 yılının “tavsiye yılı” olacağını söyledi. Gökçetekin, “2024 yılında en önemli değişim online ödemelerde yaşanacak.” dedi.