worldef-banner 2024 istanbul
Ara
Close this search box.

Geleceğin araçları CES 2023’te: TOGG’da fuarda yer aldı

TOGG

ABD’nin Las Vegas kentinde düzenlenen dünyanın en büyük elektronik fuarı CES 2023 teknoloji devlerini bir araya getirdi. Geleceğin araçları ortaya çıkarken fuara elektrikli otomobiller damga vurdu. Türkiye’nin ilk yerli otomobili TOGG’da fuarda yer aldı. Dünyada türünün ilk örneği olan akıllı cihaza entegre dijital varlık cüzdanı özelliğini CES 2023’te duyurdu.

TOGG, akıllı cihaza entegre dijital varlık cüzdanını, Avalanche üzerine geliştirdi. Bu cüzdan ile kullanıcılar hareket halindeyken dijital varlıklarına erişme, bunları güvenli bir şekilde saklama ve aktarma dahil sınırsız sayıda kullanım senaryosuna sahip olacak.

Bakan Varank TOGG’un bahçesini ziyaret etti

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, ABD’de TOGG‘un CES 2023′teki bahçesini gezdi, duyularını deneyimledi. Oluşturulan “Dijital Mobilite Bahçesi” hakkında TOGG CEO’su Gürcan Karakaş’tan bilgi alan Varank, “Beyond X” adıyla gösterilen ve mobiletinin yarından sonrasına ilişkin ipuçları veren alanını deneyimledi.

Duyuları harekete geçiren Beyond X deneyim alanında Varank’a Türkiye’nin Washington Büyükelçisi Hasan Murat Mercan, Türkiye’nin Los Angeles Başkonsolosu Sinan Kuzum, Anadolu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan ve Turkcell Genel Müdürü Murat Erkan da eşlik etti.

Şubatın ikinci yarısında ön siparişler başlıyor

TOGG ‘un hedeflerine değinen Varank, şunları kaydetti:

“Gürcan Bey’in daha önce ilan ettiği, Sayın Cumhurbaşkanımızın da TOGG‘un kampüsünün açılışında söylediği gibi, şubat ayının ikinci yarısında ön siparişler başlayacak, mart ayının sonuna doğru da artık otomobilleri Türkiye’nin yollarında görmeye başlayacağız. Hedefimiz sadece Türkiye değil, biz Avrupa’da da bu akıllı cihazlarımızı göstermek, bunların satışını yapmak istiyoruz. Onun için bu tip etkinlikler çok önemli.”

TOGG
TOGG, CES 2023’te

‘Mutluluk verici’

Mustafa Varank, CES 2023‘te standa yoğun ilgi olduğunu ifade ederek, “Herkes TOGG’un buradaki dijital deneyimini görmek için sıraya giriyor. Böyle bir başarıya imza atmak gerçekten önemli, bizim açımızdan da mutluluk verici. Biz hem o heyecanı yaşamak hem de Türkiye’den buraya gelen diğer firmalara destek olmak için fuardayız.” dedi.

Yarından sonrasının ipuçları

Ziyaretçiler, TOGGun dualite kavramını vurgulayan logosuna atıfta bulunan girişten geçtikten sonra 15 metre uzunluğunda ve LED ekrandan oluşan bir tünele giriyor.
Tünel içinde başlayan deneyim, tünelin sonuna gelindiğinde mobilitenin yarından sonrasını dijital sanatla ifade eden Beyond X kapsülünde devam ediyor.
Mobilitenin yarından sonrasının ipuçlarını veren ve TOGG Dizayn Stüdyosu’nun tasarladığı ve Pininfarina ile birlikte geliştirilen Beyond X alanı, katılımcılara kişiselleştirilmiş bir mobilite deneyimi sunuyor.

Akıl, Ruh, Kalp ve 4 duyuyu harekete geçiriyor

Yolculuklarına tünelde başlayan ziyaretçiler, heykelsi ve dairesel bir kapsülün içinde hayal gücünü zorlayan bir görsel sanat eşliğinde mobilite deneyimi yaşıyor.
Katılımcılar, kendileri için en uygun müzik ve ortamın içinde “Satürn”, “Orman”, “Fütüristik Şehir” ve “Sanatsal Türkiye” gibi 4 olası senaryodan birini yaşayabiliyor.
Beyond X, sıra dışı dijital bir deneyim ile akıl, ruh, kalp ve 4 duyuyu harekete geçiriyor.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

eczane
Markalar

Amazon, ilk fiziksel eczanesini Milano’da açacak

Amazon, 2024 yılının ikinci çeyreğinde ilk eczanesini Milano’da açacak. Eczane, Milano’nun merkezinde yer alacak ve çok çeşitli güzellik ve kişisel bakım ürünleri sunacak. Ayrıca, Amazon’un