worldef-banner 2024 istanbul
Ara
Close this search box.

Gaziantep’te “sınır ötesi e-ticaret” konuşuldu

sınır ötesi e-ticaret

WORLDEF E-Ticaret Vakfı, Gaziantep’te “Sınır Ötesi E-Ticaret Eğitim Konferansı” düzenledi. Konferansta sınır ötesi e-ticarete ilişkin yeni ve niş konular derinlemesine ele alındı.

WORLDEF E-Ticaret Vakfı’nın öncülük ettiği “Gaziantep Sınır Ötesi E-Ticaret Eğitim Konferansı”, GAİB Konferans Salonunda gerçekleştirildi. Aras Kargo ve ikas’ın ana sponsorluğu, Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri’nin (GAİB) organizasyon partnerliği ile düzenlenen ücretsiz etkinlikte, katılımcılara, sınır ötesi e-ticaret odaklı bilgiler sunuldu. Konferans, Türkiye’nin sınır ötesi e-ticaret sektörlerinde derinlemesine uzmanlaşmayı hedefleyen profesyoneller için özel olarak tasarlandı. Sınır ötesi e-ticaret ve mikro ihracat yapanların büyük ilgi gösterdiği programa, Ticaret Bakanlığı ve Türkiye İhracatçılar Meclisi E-İhracat Sekreteryasından yetkililer de katılarak, e-ihracat devlet destekleri hakkında sunum yaptı.

Sedat Ateş: Konferans e-ticaret serüveninize katkı sunacak

Konferansın açılışında konuşan WORLDEF E-Ticaret Vakfı Genel Sekreteri Sedat Ateş, günümüzde e-ticaretin önemine işaret ederek, “Teknoloji çağındayız ve çağın gereklerini yerine getirmek, ayakta durmak gerekiyor. Bu yüzden bu konferans inanıyorum ki e-ticaret serüveninize büyük katkı sunacak ve çok faydalı bilgilere ulaşmanızı sağlayacak. Umarım Gaziantep bu bölge için bir başlangıç olur ve tüm Anadolu’da bu faaliyetlerimize devam ederiz.” ifadelerini kullandı.

Ahmet Fikret Kileci: Küresel ticarette hızlı değişimler yaşanıyor

GAİB Koordinatör Başkanı Ahmet Fikret Kileci ise, GAİB olarak bugüne kadar 23 e-ticaret uzmanlık eğitimi ile ve 22 e-ticaret webinarı düzenlediklerini; bu etkinliklerde 11 binden fazla kişiye eğitim verildiğini söyledi. Kileci, “Bu rakamlar bizler için gurur verici. Birliğimize bağlı üyelerimizin ihracatın her alanında güçlü bir oyuncu olması için çabalıyoruz. Bugün böyle önemli bir etkinliğe ev sahipliği yaptığımız için ise çok mutluyuz. Pandemiyle birlikte e-ticaret hayatımızda önemli bir yer edindi. Ticaret Bakanlığının e-ihracata yönelik desteklerinden yararlanmamız gerektiğini her platformda dile getiriyorum. Küresel ticarette değişimlerin çok hızlı yaşanmaya başladığı bir çağdayız. Bu yüzden hem çağa ayak uydurmalı hem de geleceği akıllıca planlamalıyız.” sözlerini kaydetti.

E-ticaret profesyonelleri sunum yaptı

Etkinliğe, 300’e yakın sektör temsilcisi katıldı. Etkinlik konuşmacıları şu isimlerden oluştu; İkas İş Geliştirme Müdürü Umut Akgül, Alibaba Türkiye İş Geliştirme Müdürü Kubilay Gençkan, CDEK Satış ve Operasyon Direktörü Çetin Balekoğlu, ShipReady Genel Müdürü Mustafa Nalbant, Aras Kargo Gaziantep Bölge Müdürü Şeyhmus Yapıcı, E-İhracat Uzmanı Simge Ceylan, o2o Beauty Genel Müdürü Ömer Seyfeddin Şener, Mentor Consultancy Kurucusu Emre Koca, Maestrozon Kurucusu Bahadır Yılmaz, Quasar Insight CEO’su Muharrem Büyükbosna, THREE P INT DIGITAL Kurucusu Aden Arslan, ShopiVerse Operasyon Ekip Yöneticisi Enes Yeşilyurt, BIQSOFT Kurucu Ortağı Okan Ersoy.

Sınır ötesi e-ticaret derinlemesine ele alındı

Gaziantep Sınır Ötesi E-Ticaret Eğitim Konferansı’nda, alanında uzman eğitmenlerle derinlemesine eğitim oturumları yer aldı. Konferansta, e-ticaret ve sınır ötesi e-ticaretin niş konuları, trendleri ve stratejileri ele alındı. İnteraktif atölye çalışmaları ve uygulamalı eğitimlerin de yer aldığı konferansta, katılımcı ve konuşmacılar arasında birebir etkileşimi teşvik eden sınırlı grup oturumları da bulundu. Diğer taraftan, benzer ilgi alanlarına sahip profesyoneller ile ağ kurma fırsatları da sunuldu.

Sınır ötesi e-ticaret eğitim konferansına; sektörde ileri seviye bilgi ve beceri arayışında olanlar, niş konularda uzmanlaşmayı hedefleyen girişimciler, şirket liderleri ve pazarlama profesyonelleri, sektördeki en son yenilikleri ve stratejileri öğrenerek kariyerlerini ileriye taşımak isteyenler katılabiliyor. Bu özel eğitim konferansı için sınırlı sayıda kontenjan bulunuyor. Katılım için ön başvuru veya online kayıt yapılması gerekiyor.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

getir
Markalar

Getir, yurt dışı operasyonlarını sonlandırıyor

Getir, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ve Avrupa pazarlarından çekileceğini açıkladı. Türkiye’ye odaklanacağını bildiren şirketin yurt dışı gelirleri, toplam gelirlerinin yüzde 7’sini oluşturuyordu.

dropshipping
E-İhracat

“Türkiye’de dropshipping çok mantıklı”

Türk satıcılara Amazon’da satış ve dropshipping rehberliği yapan OneAmz, Amazon’da satış konusunda hem yazılım hem ara depo hem de pakete dahil birebir mentörlük hizmetleri veriyor.

paketleme
Haberler

Avrupa Parlamentosu yeni paketleme kuralları belirledi

Avrupa Parlamentosu ambalajların azaltılması, yeniden kullanılması ve geri dönüştürülmesine yönelik yeni kurallar üzerinde anlaşmaya vardı. Avrupa Birliği ülkelerindeki e-ticaret şirketlerinin kullandığı ambalajların en fazla yarısı