worldef-banner 2024 istanbul
Ara
Close this search box.

Evden çalışanlar nasıl beslenmeli? 

evden çalışanlar

Milyonlarca insanın pandemi dönemiyle beraber evden çalışma sistemine geçtiğini hatırlatan Esra Oksay, bu durumun şirketler açısından iyi olsa da çalışanlar tarafından düzensiz beslenmeye ve hareketsiz kalmaya yol açtığını söyledi.  

Evden çalışırken bunlara dikkat!

Atıştırmalıklar, zararlı sıvı alımı ve öğün atlamalar derken sağlıklı alışkanlarınız yerini, sağlıksız tercihlere bıraktı. Doğal olarak kilo almaktan muzdarip çoğu evden çalışan, peki bu şekilde evden çalışanlar nasıl beslenmeli ve neler yapmalı? Biraz onlardan bahsetmek istiyorum. Öncelikle evde çalıştığınız ortam mutfağa uzak bir yer olmalı ki her daim gözünüzün önünde yiyecek ve içecek olmasın. Böylelikle hem işinize daha konsantre olursunuz hem de gereksiz kalori almazsınız.

Evden çalışanların mutlaka öğünlerini önceden planlaması ve aynı işyerindeki gibi yemek saatinin belli olması gerekiyor. Sadece o saatte yemek molası verin. Yediklerimiz kadar, içtiklerimizde çok önemli bu yüzden fazla kafein ve şekerli, gazlı içecekler tüketmemeye özen gösterin. Yüksek miktarda kafein alımı vücudunuzda ödem yapar ve şekerli içecekler ise gereksiz kalori alımına sebep olur. 

Ayrıca gün içinde sürekli bilgisayar karşısında oturarak çalışıyorsanız ve fazla hareketsiz kalıyorsanız, sindirim problemi yaşayabilirsiniz. Bunu yaşamamak için lifli gıdalar ve protein tüketmeye özen gösterin. ‘Sürekli oturarak çalışıyorum, yemek yemeyeyim’ gibi bir düşünceniz olmasın. Uzun süre aç kalmanız enerjinizi düşürür, tabi bu da iş performansınızı etkiler. Verimli çalışamazsınız. 

Su içmeyi ihmal etmeyin!

Masanızda mutlaka su olmalı ve düzenli bir şekilde içmelisiniz. En önemli noktalardan birisi de mesai saatiniz bittikten sonra, mutlaka kendinize yürüyüş ya da spor için zaman ayırın. Aksi takdirde uzun süre hareketsiz kalmanızdan dolayı kaslarınız zayıflar ve birtakım şikayetleriniz ortaya çıkabilir. 

Sonuç olarak evden çalışanlar olarak kendimize özen gösterip, sağlıklı beslenebiliriz. Bunun için yapmanız gereken şey, kendinize değer verin ve harekete geçin! 

Yeni hayat mottomuz; 

Sağlıklı beslen, İyi yaşa 

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

eczane
Markalar

Amazon, ilk fiziksel eczanesini Milano’da açacak

Amazon, 2024 yılının ikinci çeyreğinde ilk eczanesini Milano’da açacak. Eczane, Milano’nun merkezinde yer alacak ve çok çeşitli güzellik ve kişisel bakım ürünleri sunacak. Ayrıca, Amazon’un