worldef-banner 2024 istanbul
Ara
Close this search box.

Etsy, iş gücünü yüzde 11 azaltıyor

Etsy

El yapımı ürünler için dünyanın en büyük online pazaryeri Etsy, personelini azaltıyor. Bağımsız satıcıların kendi mağazalarını kurmalarına olanak tanıyan ABD merkezli platform, iş gücünü yaklaşık yüzde 11 oranında azaltacağını açıkladı.

Etsy CEO’su Josh Silverman’ın konuyla ilgili çalışanlarına gönderdiği e-posta şirketin web sitesinde paylaşıldı. Bu çerçevede pazarlama şefi de dahil olmak üzere birçok yönetici ile birlikte 225 kişi işten çıkarılacak. 2024 yılının ilk üç ayında tamamlanması beklenen işten çıkarma operasyonu sonrası Etsy’nin çekirdek çalışanları yaklaşık bin 770 kişi kalacak.

“İşten çıkarmalar talihsiz”

Etsy CEO’su Josh Silverman, satışların iki yıldır “sabit” kalması sebebiyle personele kesinti yapılması gerektiğini vurguladı. Tatil sezonunda işte çıkarmaların zamanlamasının “talihsiz” olduğunu kabul eden Silverman, işten çıkarılan personele en az 2 Ocak’a kadar ödeme yapılacağını kaydetti. Silverman, işten çıkarmaların Etsy’yi “daha odaklanmış ve çevik bir şirket” haline getirme stratejisinin bir parçası olduğunu söyledi.

Silverman, “oldukça zorlu makroekonomik ve rekabetçi bir ortamda faaliyet gösterdiklerini vurgulayarak, maliyetleri düşürmeye yönelik önemli tedbirler uygulamaya koymalarına ve işe alım planlarını askıya almalarına rağmen çalışan giderlerinin arttığını” aktardı.

Etsy tarafından yatırımcılara yapılan duyuruda, kıdem tazminatı ve çalışanlara sağlanan faydalar ve ilgili maliyetler sebebiyle işten çıkarmaların şirkete maliyetinin 30 milyon dolara ulaşabileceği belirtildi. Şirketin hisseleri, mevcut çeyrekte brüt ürün satışlarının yüzde 2’ye kadar düşeceğini öngörmesinin ardından yüzde 7 düştü.

Satıcıların paraları askıya alınmıştı

Etsy, ağustos ayında satıcıların paralarının ödenmediği iddiaları üzerine politikalarını değiştireceğini açıklamıştı. Bu dönemde bazı satıcıların paralarının yüzde 75’inin 45 gün boyunca dondurulduğu haberleri yayılmıştı. Etsy, askıya alınan para miktarının “önemli ölçüde azaldığını” açıklamış ancak yeni oran veya zaman dilimi açıklamamıştı.

Etsy nedir?

Etsy, 2005 yılında Rob Kalin, Chris Maguire, Haim Schoppik ve Jared Tarbell tarafından kuruldu. New York’taki Nasdaq borsasında işlem gören ABD merkezli bir online pazaryeridir. Etsy’nin hisselerinin her biri şu anda yaklaşık 84 dolardan işlem görüyor. Etsy’nin en büyük hissedarları Vanguard Group ve BlackRock gibi büyük finans kuruluşlarıdır. Şirket, online açık artırma sitesi eBay, internet sohbet şirketi Skype ve American Express gibi çeşitli işletmelerde görev yapmış Josh Silverman (CEO) tarafından yönetiliyor. Silverman, Etsy’de 2017 yılından bu yana görev yapıyor.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler