worldef-banner 2024 istanbul
Ara
Close this search box.

eBay, iş gücünü yüzde 9 oranında azaltıyor

ebay

Kaliforniya San Jose merkezli e-ticaret platformu eBay, çalışanlarının yüzde 9’unu yani yaklaşık 1000 çalışanını işten çıkarmayı planladığını açıkladı. İşten çıkarmalar tam zamanlı çalışanları etkileyecek. İşten çıkarma bildirimlerinin Zoom üzerinden gerçekleşeceği bildirildi.

“Daha çevik ve duyarlı bir eBay göreceksiniz”

Şirketten yapılan açıklamada, “Önümüzdeki aylarda alternatif iş gücümüz kapsamında sahip olduğumuz sözleşmelerin sayısını azaltmayı planlıyoruz. Bunlar hafife aldığımız eylemler değil ve bunların tüm eBay çalışanları üzerinde oluşturacağı etkinin farkındayız. İnsanlara veda etmeliyiz. eBay topluluğuna ve kültürüne çok önemli katkılarda bulunanlar var ve bu kolay değil.” denildi.

Şirketin mesajında şu ifadeler yer aldı; “Bu değişiklikler zor; ancak birlikte çalışarak her zamankinden daha güçlü olacağımıza eminim. Önümüzdeki aylarda daha odaklanmış, çevik ve duyarlı bir eBay göreceksiniz. Herkes için ekonomik fırsat yaratma amacımızı ilerletmek için daha iyi bir konumdayız.”

eBay CEO’su: Çalışan sayımız ve harcamalarımız büyümemizi engelledi

eBay CEO’su Jamie Iannone, “zorlu makroekonomik ortamı” bir dış baskı olarak nitelendirdi; ancak şirketin kontrol edebileceği faktörler olduğunu da sözlerine ekledi. Iannone, şunları söyledi;

“Stratejimiz doğrultusunda ilerleme kaydederken, genel çalışan sayımız ve harcamalarımız işimizin büyümesini engelledi. Bu sorunu çözmek için, uçtan uca deneyimi geliştirmek ve dünya çapındaki müşterilerimizin ihtiyaçlarını daha iyi karşılamak için belirli ekipleri uyumlu hale getiren ve birleştiren organizasyonel değişiklikler uyguluyoruz.”

Öte yandan, tüm çalışanlardan, bu konuda biraz alan ve mahremiyet sağlamak amacıyla çarşamba günü evden çalışmaları istendi.

2024’te 11 bin teknoloji çalışanı işten çıkarıldı

eBay’ın iş gücünü azaltma hamlesi, sektör için zaten zorlu bir 2023 yılının ardından, 2024’ün ilk ayında teknoloji endüstrisini etkileyecek son işten çıkarmalardan biri. Wayfair, Google, TikTok, Duolingo, Amazon, Unity ve Twitch de 2024’te yüzlerce kişiyi işten çıkarma planlarını açıklamıştı. Layoffs.fyi verilerine göre, 2024 yılında şu ana kadar 63 şirkette yaklaşık 11 bin teknoloji çalışanı işten çıkarıldı.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler