worldef-banner 2024 istanbul
Ara
Close this search box.

E-ticaret iadeleri satıcıları zorluyor

e-ticaret iade

E-Commerce News’te yer alan habere göre, Global Blue tarafından 3 yıl önce satın alınan ZigZag, e-ticaret iade yönetimi platformu verilerini paylaştı.

İngiltere merkezli şirket, bu ülkede, 24 Aralık’tan 2 Ocak’a kadar olan iadelerin sayısı, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 16 daha fazla oldu. Amerika Birleşik Devletleri’nde iadelerin sayısı 1 yıl öncesine göre yüzde 26 gibi şaşırtıcı bir artış gösterdi. 1 ve 2 Ocak’ta mutlak bir zirve görüldü. İngiliz online satıcılar, 2023’ün ilk iki gününe göre yüzde 42 daha fazla iade aldı.

E-ticaret iadeleri açısından en yoğun ocak ayı

ZigZag CEO’su Al Gerrie, mevcut ekonomik ortamda bu e-ticaret iadelerinin şaşırtıcı olmadığını söyledi. Gerrie’e göre, bu, tüketicilerin harcamalarını kısmaya çalıştıklarının bir göstergesi. Gerrie, şunları söyledi:

“Ocak ayının tamamında iadelerin yüzde 42 oranında artmasını beklemiyoruz ancak bu rakamlar, e-ticaret iade açısından şimdiye kadarki en yoğun ocak aylarından birini görmeyi bekleyebileceğimizi gösteriyor. Müşterilerin Noel hediyelerini ve satın aldıkları ürünleri ocak indirimlerinde daha ucuza satın almak için iade etmeleri mümkün. Bu, perakendecilerin dikkatli bir şekilde yönetmesi gereken karmaşık bir durum.”

ZigZag’ın Noel döneminde kaydettiği tüm online iadelerin neredeyse yarısı (%48) ödenmiş iadelerdi. Bu, bir yıl öncesinden çok daha fazla bir oran. Örneğin, Almanya ve Fransa’da ücretli e-ticaret iadeleri sırasıyla yüzde 13 ve yüzde 20 arttı.

İadeler, e-ticaret perakendecilerinin en önemli önceliği

ZigZag’ın perakende müşterilerinin yüzde 63’ü, artık bir miktar ücretli iade çözümü içeriyor. Bu, iadeler için ödeme yapmanın yeni norm haline geldiğini gösteriyor. Online perakendeciler, ürünlerin iade edilmemesini tercih eder; çünkü taşıma maliyetleri müşteri katkılarından çok daha yüksektir. Bu sebeple birçok perakendeci, artık ücretli iadeleri kullanıyor. İadelerden kaçınmak, birçok e-ticaret perakendecisi için en önemli öncelik haline geldi.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler