worldef-banner 2024 istanbul
Ara
Close this search box.

E-ticaret cirosu, Ramazan ayında yüzde 35 artacak

ramazan
ramazan

TOBB E-ticaret Meclisi Üyesi ve Ticimax E-ticaret Sistemleri Kurucusu Cenk Çiğdemli, Ramazan ayının e-ticaret satışlarında yaratacağı etki hakkında değerlendirmelerde bulundu. Ramazan ayının başlaması ile beraber e-ticaret sektöründe yukarı yönlü bir hareketlenme yaşandığını belirten Çiğdemli, satış hacminde en az yüzde 35 oranında bir artış yaşanmasını beklediklerini söyledi.

“Ramazan ayının başlaması ile e-ticaret sektöründe yukarı yönlü bir hareketlenme görülüyor”

TOBB E-ticaret Meclisi Üyesi ve Ticimax E-ticaret Sistemleri Kurucusu Cenk Çiğdemli, Ramazan ayının e-ticaret satışları üzerinde yaratacağı olası etkiler hakkında değerlendirmelerde bulundu. Online satışların bu ay artacağını öngördüklerini belirten Çiğdemli, bu dönemde e-ticaret sektöründe yukarı yönlü bir hareketlenmenin başladığını söyledi.  

Özellikle eve teslim yemek ve market hizmetlerinin son birkaç yılda yaygınlaşmasının bu dönemde etkisini açık bir şekilde göstermeye başladığını vurgulayan Çiğdemli, “Bu ayın sonunda Türkiye genelinde, bir önceki aya kıyasla satış hacminde en az yüzde 35 civarı bir artış öngörüyoruz” dedi.

“E-ticarette yoğun bir döneme girildi”

En çok paket servis hizmeti veren işletme ve market pazaryerlerinin siparişlerinde artış olduğunu, bu işletmelere ek motokurye istihdamı da yapıldığını ifade eden Çiğdemli, “Bu ay boyunca evde veya ofiste masa başında fazlaca vakit geçirilecek olmasından dolayı, elektronik kategorisi satış hacminde de total bir artış bekleniyor.” diye konuştu.

E-ticaret açısından yoğun bir dönem yaşandığının altını çizen Çiğdemli, “Ayrıca bayram alışverişlerinin başlaması ve mevsim değişiminden dolayı tekstil, moda kategorisinde de bir yoğunluk bekliyoruz. Turizm sezonunun yaklaşması da online otel ve tatil köyü randevularına bu aydan itibaren yansıyacaktır. E-ticarette yoğun bir döneme girildi. Yaşanabilecek teknik aksaklıklardan kaynaklı mağduriyetlere yol açmamak için sitelerin altyapı yatırımlarını güncellemesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler