worldef-banner 2024 istanbul
Ara
Close this search box.

ChatGPT artık gerçek zamanlı olarak güncel bilgilere erişebilecek

ChatGPT

Yapay zeka destekli sohbet robotu ChatGPT daha önce yalnızca Eylül 2021’e kadar olan veriler kullanılarak eğitilmişti. OpenAI, sohbet robotunun artık kullanıcılara güncel bilgiler sağlamak için internetteki bilgilere erişebileceğini duyurdu.

Bu özellik, Plus ve kurumsal kullanıcılarının sohbet robotuna güncel olaylarla ilgili sorular sorabileceği ve haberlere erişebileceği anlamına geliyor. 

ChatGPT‘nin normalde sadece Eylül 2021 öncesi verilerle sınırlı olması, kullanıcıların güncel olmayan bilgilere ulaşmasına neden olabiliyor ve bu özelliği ile eleştiriliyordu. İnternetteki güncel verilere ulaşmak için daha önce Plus’ta bir deneme gerçekleştirilmişti ancak OpenAI, daha sonra özelliğin kullanıcıların ödeme duvarlarını atlamasına izin verebileceği endişesi ile bu özelliği devre dışı bıraktı.

Yakında tüm kullanıcıların erişimine açılacak

OpenAI, daha önce Twitter olarak bilinen sosyal medya platformu X’te paylaştığı açıklamasında, “Göz atma bugün Plus ve Enterprise kullanıcıları tarafından kullanılabiliyor ve yakında tüm kullanıcıları kapsayacak şekilde genişleteceğiz. Etkinleştirmek için GPT-4 altındaki seçiciden Bing ile Gözat’ı seçin.” ifadelerini kullandı.

OpenAI, bu yeni özelliğin yakında tüm kullanıcılara açılacağını aktardı ancak tüm kullanıcıların erişimine sunulacağı tarih hakkında bilgi paylaşmadı.

 

 

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler