worldef-banner 2024 istanbul
Ara
Close this search box.

Birleşik Krallık’ta ilk e-ticaret komisyonu kuruldu

Komisyon, sektörün önde gelen uzmanlarından oluşuyor ve ilk olma özelliği taşıyor. İş ve Ticaret Bakanlığı’na (DBT) direkt olarak danışmanlık yapacak. Komisyonun amacının, ekonominin belkemiğini oluşturan İngiliz küçük işletmelerin e-ticaret fırsatlarından yararlanmalarını ve yeni imzalanan ticaret anlaşmalarından faydalanmalarını sağlamak olduğu belirtildi.

Komisyon, Amazon, Alibaba, eBay, Google ve Shopify gibi dünyanın en büyük e-ticaret platformlarını bir araya getiriyor. Ayrıca Komisyon, Küçük İşletmeler Federasyonu, İngiltere ve Galler’deki Chartered Muhasebeciler Enstitüsü (ICAEW) ve Uluslararası Kurye & Ekspres Servisler Derneği’ni (AICES) de içeriyor.

E-ticaret Komisyonu resmen açıldı

Komisyon, 13 Haziran’da Londra’daki County Hall’da gerçekleştirilen ilk kurul toplantısıyla resmen başlatıldı. İş ve Ticaret Bakanı Rt Hon Kemi Badenoch MP, açılış konuşmasını yaptı ve iş liderleriyle birinci elden görüşerek İngiliz işletmelerine e-ticaret ihracat fırsatlarından nasıl en iyi şekilde yararlanabilecekleri konusunda destek verdi.

Bu girişim, İngiltere’nin ihracatını 2030 yılına kadar bir trilyon sterline çıkarma hedefi belirleyen ve yeni serbest ticaret anlaşmaları imzalamaya çalışan bir süreçte gerçekleşiyor. Birkaç hafta önce yürürlüğe giren yeni Avustralya serbest ticaret anlaşması, bu hedefin bir parçasıdır. Ayrıca, yeni atanmış İhracat Bakanı Lord Offord, KOBİ’lerin bu yeni ve heyecan verici pazarlara ulaşmalarına yardımcı olmayı hedefliyor.

Son olarak, Komisyon’un kurulmasına rehberlik eden 2022 tarihli bir rapor, 70 binden fazla İngiliz KOBİ’sinin ihracata başlaması durumunda ekonomiye 9.3 milyar sterlinlik bir katkı sağlayabileceğini belirtti. Bu gelişme, işletmelerin yıllık gelirlerinin ortalama 100 bin sterlin artırabileceği anlamına geliyor. Bu rakam, 10 veya daha fazla çalışanı olan firmalar için yaklaşık 950 bin sterline çıkıyor.

 

 

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler