worldef-banner 2024 istanbul
Ara
Close this search box.

Asyalı e-ticaret platformları Almanya’da popüler hale geldi!

Asyalı e-ticaret platformları Avrupa’da nüfuzunu artırıyor. Ucuz ürün satışı ile meşhur bu platformlar, özellikle Almanya'da önemli bir popülerlik kazandı. Son araştırmalar, her 10 Alman tüketiciden 9’unun bu platformlara aşina olduğunu gösteriyor. Tüketicilerin yüzde 43'ü bu platformlardan ürün satın alıyor. Ancak Avrupa’da otoriter kurum ve kuruluşlar Asyalı e-ticaret platformlarını yakından takip ediyor.

asyalı e-ticaret

Avrupa’da Asyalı e-ticaret platformlarının popülaritesi giderek artıyor. Alman IFH KÖLN’ün (Institut für Handelsforschung) yan kuruluşu ECC KÖLN tarafından periyodik olarak yayımlanan “Trend Check Handel” raporuna göre, Almanya’da Asya pazaryerlerinin marka bilinirliği geçen yıl yüzde 13 puan artarak, yüzde 78’den yüzde 91’e çıktı.

Asyalı e-ticaret platformlarının kullanım oranı yüzde 32’den yüzde 43’e çıktı. Genç tüketiciler arasında bu oran daha da yüksek; 18-29 yaş arası Alman tüketicilerin yarısından fazlası (yüzde 51) Asya pazarlarından alışveriş yapıyor. Her 10 Alman tüketiciden 9’u bu platformları yakından tanıyor. Alman tüketicilerin yüzde 43’ü bu platformlardan herhangi bir ürün satın alıyor.

Asyalı e-ticaret platformları sosyal medyada çok aktif

Raporda yer alan verilere göre, katılımcıların çoğu Asya kökenli platformlarla sosyal medyada karşılaşıyor. Temu’nun özellikle sosyal medyada daha görünür olduğu belirtiliyor. Temu, sadece Almanya’da değil, Avrupa genelinde muazzam bir büyüme kaydediyor. Bu durum, Temu’nun ticaret ve tüketici örgütleri ve otoriter kurumlar tarafından yakından izlenmesine yol açıyor.

Temu’da alışveriş yapanların sayısı üç katına çıktı

ECC KÖLN’in araştırmasına göre, Alman tüketicilerin yüzde 32’si Temu’dan ürün satın alırken, bu oran geçen yıl sadece yüzde 11’di. Ayrıca, Almanya’da her üç online mağazadan birinin Temu’da satış yaptığı ifade edildi.

Shein’in popülaritesinde de önemli bir artış görülüyor. Almanların yüzde 22’si Shein’den alışveriş yaptı. Bu oran geçen yıl yüzde 10’du. Araştırmaya göre, bu pazaryerlerinin popülaritesi; fiyatlarına, ürün yelpazesine ve Alman tüketicilere sundukları eğlenceye bağlanıyor.

Temu ve Shein’e güven vermiyor!

Öte yanda, Asya platformları diğer birçok noktada daha düşük puan alıyor. Alman e-ticaretinde pazar lideri Amazon, Otto ve Zalando gibi köklü sağlayıcılar tüketici güveninde lider konumda. Asya pazarlarının büyümesine ve benimsenmesine rağmen, her üç Alman tüketiciden ikisi (yüzde 66), esas olarak kalite, güvenlik ve sürdürülebilirlik endişeleri nedeniyle bu pazarları gelecekte kullanmayı planlamadıklarını söylüyor.

Amazon’un TikTok, Shein ve Temu ile imtihanı

Days
Hours
Minutes
Seconds

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

worldef istanbul 2024
Haberler

WORLDEF ISTANBUL 2024 sona erdi!

WORLDEF ISTANBUL 2024, İstanbul Yenikapı Etkinlik Alanı’nda 3 gün boyunca global e-ticaret ekosistemini ağırladı. Etkinlikte 20 binden fazla ziyaretçi yer aldı.

Days
Hours
Minutes
Seconds