worldef-banner 2024 istanbul
Ara
Close this search box.

Apple, üçüncü çeyrek finansal değerlerini açıkladı

Apple

Apple yaptığı açıklama nisan-haziran dönemine ait bilançosunu açıkladı. Şirket, geçen senenin aynı dönemine kıyasla yüzde 1 azalışla 81,8 milyar dolara gelir elde etti.

Şirket, geçen yılın aynı döneminde yaklaşık 83 milyar dolar gelir elde etmişti. Bu verilerle, Apple‘ın nisan-haziran döneminde elde ettiği gelirin, yıllık bazda yüzde 1 azaldığı görüldü.

Azalışa rağmen piyasa beklentilerinin üstünde olan şirket gelirinin, bu dönemde 81,7 milyar dolar olması tahmin edilmişti.

Şirketin geçen yılın aynı döneminde 19,4 milyar dolar olan net karının yüzde 2,5 artarak 19,9 milyar dolara çıktığı ve hisse başına karının, bu dönemde 1,20 dolardan 1,26 dolara yükseldiği aktarıldı.

iPhone satışları düşüş gösteriyor

Apple, yılın 3. çeyreğindeki iPhone satışlarından toplamda 39,7 milyar dolar gelir elde ettiği paylaşılarak, bu rakamın geçen yılın aynı dönemine göre iPhone satışlarından elde edilen gelirin azaldığı belirtildi. Geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 2’lik bir azalma görüldüğü aktarıldı.

Üçüncü çeyrekte, iPad satışlarının da yüzde 20 azalarak 5,8 milyar dolara, Mac satışlarının ise yüzde 7 düşerek 6,8 milyar dolara gerilediği ifade edildi.

Apple hizmetleri yüksek gelir elde etti

Açıklanan finansal verilere göre teknoloji devinin gelirleri bir önceki döneme göre düşüş gösterdi ancak şirketin karı yükseldi.

Şirketin gelirlerinin önemli bir kısmının Appleın hizmetlerinden geldiği aktarılarak, iCloud, Apple Music, AppleCare ve App Store gibi servislerle şirketin, üçüncü çeyrekte 21,2 milyar dolar gelir elde ettiği belirtildi.

Apple CEO’su Tim Cook, üçüncü çeyrek bilanço döneminde 1 milyardan fazla ücretli abonelik sayesinde hizmet gelirlerinde tüm zamanların rekorunu kırdıklarını söyledi.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

eczane
Markalar

Amazon, ilk fiziksel eczanesini Milano’da açacak

Amazon, 2024 yılının ikinci çeyreğinde ilk eczanesini Milano’da açacak. Eczane, Milano’nun merkezinde yer alacak ve çok çeşitli güzellik ve kişisel bakım ürünleri sunacak. Ayrıca, Amazon’un