worldef-banner 2024 istanbul
Ara
Close this search box.

Amazon’un ABD’de yeni rakibi Temu

Temu

E-ticaret sektöründe satış hacimlerinin yüksek olduğu ülkeler olan Çin ve ABD arasındaki rekabet giderek artıyor. Çin merkezli online alışveriş platformu Temu’nun ABD’de hizmet vermesi ile ABD’li e-ticaret devi Amazon’a rakip olduğu belirtildi.

Enflasyonist ortamda indirim oranları sunan bir alışveriş platformu olarak hizmet veren Temu’nun ABD’li tüketiciler tarafından tercih edildiği açıklandı. Günlük indirim arayan ABD’li tüketiciler arasında giderek popülerlik kazandığı söylendi.

Temu, 10,8 milyon kez indirildi

Sensor Tower’ın verilerine göre, uygulamanın Eylül ayında kullanıma sunulduğundan bu yana ABD’de 10,8 milyon yüklemeye ulaştığı bilgisi paylaşıldı.

ABD’li tüketicilerin uygulama içerisindeki yüksek indirimlerden yararlandıkları ve Amazon’un indirim oranlarına göre platformun indirimlerini daha iyi buldukları açıklandı. Tüketiciler arasında kullanımı yaygınlaşan uygulamanın Amazon üyeliklerini etkileyeceği öngörüsü paylaşıldı.

Sipariş teslim süreleri uzun

Tüketicilerin yüksek indirim oranları ve çeşitli ürün seçenekleri ile Temu platformunu tercih etme ve Amazon Prime üyeliklerini iptal etme düşüncelerine sahip oldukları aktarıldı.

Temu’nun Amazon ile kıyaslaması yapıldığında, iyi bir alışveriş deneyimi sunma noktasında hız konusunda yetersiz olduğu da belirtildi. Platformdan sipariş edilen ürünlerin tüketicilere ulaşma süresinin 7-15 iş günü arasında olduğu bilgisi paylaşıldı. Ancak Amazon’un ortalama 3-5 iş gününde sipariş teslim etme süresi ve Prime avantajları ile daha hızlı teslimat özellikleri ile önde olduğu açıklandı.

Yüksek indirim oranları tercih ediliyor

Sipariş teslimatında hız konusunda Amazon’un ayrıcalıklı konumunu koruduğu belirtildi. Ancak ABD’li tüketiciler arasında siparişlerin hızlı teslim edilmesi yerine daha yüksek indirim oranlarını tercih etme yaklaşımının da yaygınlaştığı söylendi.

Temu’nun yüksek indirim oranları sunmasında platformun ana şirketi Pinduoduo’nun tedarik zincirlerine erişmesi ve tasarrufları müşterilere genişletmesi ile düşük fiyatları sunabildiği açıklandı.

 

 

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler