worldef-banner 2024 istanbul
Ara
Close this search box.

Amazon, Rufus’u tanıttı; yeni yapay zeka asistanı sohbete dayalı alışveriş deneyimi sunuyor

rufus

Amazon, “Rufus” adı verilen yapay zeka destekli yeni bir asistanı tanıttı. Rufus, alışveriş ihtiyaçları, ürünler ve karşılaştırmalarla ilgili müşteri sorularını yanıtlamak, bu bağlama dayalı önerilerde bulunmak ve müşterilerin düzenli olarak kullandığı aynı Amazon alışveriş deneyiminde ürün keşfini kolaylaştırmak için kurgulandı. Ayrıca, Amazon’un ürün katalogu ve web genelindeki bilgiler konusunda eğitim almış uzman bir alışveriş asistanı olarak kullanılacak.

Rufus, perşembe günü Amazon’un mobil uygulamasında ABD’deki küçük bir müşteri alt kümesine beta olarak sunuldu. Yapay zeka asistanı, önümüzdeki haftalarda aşamalı olarak diğer ABD müşterilerine de sunulacak.

Rufus, uzman alışveriş asistanı olarak tasarlandı

Rufus, müşteri yeniliklerinden yola çıkarak, yapay zeka destekli uzman alışveriş asistanı olarak tasarlandı. Yeni Amazon asistanı, platformun kapsamlı ürün katalogu, müşteri yorumları ve topluluk soru-cevapları gibi alanlar içeriyor. Ayrıca, web genelindeki bilgiler üzerine eğitilen asistan, çeşitli alışveriş ihtiyaçları ve ürünlerle ilgili müşteri sorularını yanıtlıyor. Bunlarla birlikte ürün karşılaştırmaları yaparak, önerilerde bulunuyor.

Kapsamlı veya spesifik ürün sorularına cevap veriyor

Öte yandan, Rufus, alışveriş yolculuğunun başlangıcında olan müşterilere, “Koşu ayakkabısı alırken nelere dikkat edilmeli?” geniş kapsamlı; “Trail koşu ayakkabısı ile yol koşu ayakkabısı arasındaki farklar nelerdir?” ve “Bunlar dayanıklı mı?” gibi daha spesifik sorulara yanıt verebiliyor. Rufus, müşterilerin düzenli olarak kullandıkları Amazon alışveriş deneyimine sorunsuz bir şekilde entegre olarak, ihtiyaçlarını karşılayacak en iyi ürünleri bulma ve keşfetme sürecini anlamlı bir şekilde iyileştiriyor.

“Aşamalı olarak ABD’deki müşterilerimizin kullanımına sunacağız”

Amazon, yaptığı duyuruda şunları kaydetti:

“Rufus’u beta olarak piyasaya sürüyoruz. ABD’deki küçük bir müşteri alt kümesi mobil uygulamamızda kullanabilecek. Önümüzdeki haftalarda aşamalı olarak ABD’deki diğer müşterilerimizin kullanımına sunacağız. Üretken yapay zekanın neredeyse bildiğimiz tüm müşteri deneyimlerini değiştireceğine inanıyoruz.”

Amazon CEO’su Andy Jassy ise, şunları ifade etti;

“Rufus ile ilgili veya alakasız diğer sorular hakkında konuşabilirsiniz. Bu, bağlamı tutarlı bir şekilde korur. Herhangi bir ürün özelliği hakkında Rufus’a sorular sorarak, zengin ürün sayfalarımıza göz atabilirsiniz; Rufus size hızlı bir şekilde yanıt verecektir.”

The New York Times’ta yer alan bir makalede ise, şu ifadeler yer aldı;

 “Müşteriler bir ürün ararken büyük olasılıkla ilk önce Amazon’u kullanıyor ancak TikTok ve Google’da diğer alışveriş seçeneklerinin artmasıyla Amazon, tüketicileri doğrudan Amazon’a çekmenin bir yolu olarak Rufus’u geliştirdi.”

Amazon ve yapay zeka

Amazon, müşteri deneyimlerini geliştirmek için 25 yılı aşkın süredir yapay zekayı çok kapsamlı bir şekilde kullanıyor. Müşterilerin Amazon mağazasında alışveriş yaparken aldıkları kişiselleştirilmiş öneriler, sipariş karşılama merkezlerimizdeki seçim yolları, drone teslimatları, Alexa’nın konuşma yetenekleri ve ödemesiz Amazon Go mağazaları yapay zeka tarafından desteklenen deneyimlere birkaç örnektir.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

mentor consultancy
Markalar

Mentor Consultancy, globalde e-ticaret rehberliği sağlıyor

Mentor Consultancy, Amazon’da satış başta olmak üzere üretici Türk markaların global pazarlara açılması için rehberlik ediyor. İngiltere ve Avrupa pazarlarına açılmayı kolaylaştıran şirket, kapsamlı hizmet