worldef-banner 2024 istanbul
Ara
Close this search box.

Allegro, üçüncü çeyrek karı ile büyüme gösterdi

Allegro

Polonya’nın en büyük e-ticaret platformu Allegro (ALEP.WA), teslimat maliyetlerini yönettiği ve brüt mal değerinde artış gördüğü için şirketin ana iç pazarındaki toparlanmanın etkisiyle üçüncü çeyrek temel karında artış bildirdi.

Çek online perakande firması Mall’u bu yılın başlarında satın alan Allegro, tüketici harcamalarında bir yavaşlama olması durumuna hazırlanırken ve Mall’u işine entegre ederken maliyetleri kontrollü yönetmeye ve sermaye disiplinine odaklandığını söyledi.

Allegro’nun büyümesi beklentileri aştı

Allegro’nun faiz, amortisman ve vergi öncesi karlılığı (FAVÖK), analistlerin 496 milyon zloti olan beklentilerini aşarak yüzde 13,9 artışla 537,3 milyon zlotiye (119,16 milyon dolar) yükseldi. Şirket, brüt mal değerinin (GMV) Polonya’da yüzde 21 artışla 12.01 milyar zlotiye ulaştığını da belirtti.

Şirket, GMV büyümesinin Kasım’da yavaşlamasını, devam eden Dünya Kupası organizasyonu ile ilişkilendirdi. Şirket, alışveriş yapan tüketicilerin Dünya Kupası etkisiyle internette gezinmeyi ve satın alma işlemlerini erteledikleri ihtimalini göz önünde bulundurduklarını açıkladı.

Karlılık yıllık yüzde 24,6 arttı

Polonya içerisinde şirketin düzeltilmiş faiz, amortisman ve vergi öncesi karlılığının, şirketin teslimat maliyetlerini yönetmek için para kazanma girişimleri başlatmasıyla ikinci çeyrekte yüzde 1,5 düştükten sonra, yıllık yüzde 24,6 artışla 587,6 milyon zlotiye ulaştığı söylendi. Şirket, yüksek marjlı reklam gelirinin de artışa yardımcı olduğunu aktardı. Yüksek enflasyonun ihtiyari harcamalara olan talebi azaltabileceği ihtimali göz önünde bulundurularak sürecin yönetildiği vurgulandı.

Allegro CEO’su Roy Perticucci yaptığı açıklamada, “Ekonomik belirsizlik ve enflasyon karşısında müşterilerin harcayacak daha az şeyi var, ancak bizimle alışveriş yaptıklarında büyük değer bulabileceklerini biliyorlar” dedi.

 

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler