worldef-banner 2024 istanbul
Ara
Close this search box.

Alibaba yapay zeka modelini kullanıma sundu

Alibaba yapay zeka

Yapay zeka teknolojileri alanında artan rekabet ortamında, Çin’deki yetkililerin son zamanlarda yapay zeka geliştiren şirketleri destekleme çabalarının hızlandığı belirtildi. Alibaba yapay zeka modeli Tongyi Qianwen’nin halka açılacağının duyurulmasının da geliştirilen modelin, Çin yetkilileri tarafından onaylandığına işaret ettiği ifade edildi.

Alibaba ilk olarak Nisan ayında Tongyi Qianwen’i tanıtmıştı ve o sırada ChatGPT’ye benzeyen yapay zeka dil modelinin tüm iş uygulamalarına entegre edileceğini belirtmişti.

Alibaba yapay zeka modelini geliştirmek için iş birliği yapacak

Alibaba Cloud biriminin yayınladığı bir gönderiye göre OPPO, Taobao, DingTalk ve Zhejiang Üniversitesi gibi kuruluşların kendi büyük dil modellerini eğitmek veya Tongyi Qianwen’e dayalı dil modeli uygulamaları geliştirmek için iş birliği yapacakları açıklandı.

Gönderide ayrıca yakın gelecekte geniş dil modelinin açık kaynaklı bir versiyonunun tüm toplum tarafından ücretsiz ticari kullanıma sunulacağı aktarıldı.

‘Yapay zeka çağının değişikliklerine ayak uydurmazsak yerimizden olacağız’

Alibaba Cloud biriminin başına geçen Alibaba Group CEO’su Eddie Wu, yapay zekanın Alibaba’nın gelecek stratejisinin merkezinde olacağını söyledi. Wu, önümüzdeki on yılda en önemli değişim etkeninin, tüm sektörlerde yapay zekanın etkilerinin olacağını ifade ederek, “Yapay zeka çağındaki değişikliklere ayak uyduramazsak yerimizden olacağız.” dedi.

 

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler