worldef-banner 2024 istanbul
Ara
Close this search box.

Müşteriye açılan kapının sihirli anahtarı: SEO

SEO

Günümüzün ticareti elektronikleşti. E-ticaret büyük firmaların yüksek kar elde etmesini, start-upların holdingleşmesini sağladı. Bu ekosistemin kendine özgü ekosistemini göz ardı eden şirketler kaybedenler kulübüne katıldı. Ön plana çıkmak ve hedeflerini ulaşmak isteyen firmalar SEO kurallarını bilmeli.

Koton E-Ticaret Müdürü Deniz Adar Altuntaş, SEO’nun sitelerin ön plana çıkması için kullanılan en etkili yöntemlerden biri olduğunu söylerken ‘Sitenin bulunabilir olmasını sağlamak, kullanıcıların erişimini artırmak ve iyi bir kullanıcı deneyimi sunmak için izlenen bir yol. Dijital pazarlama stratejilerinde SEO, uzun vadeli bir yatırımdır ve uzun vadede maliyetleri düşürerek daha etkili bir pazarlama stratejisi sunar.’ dedi. 

“Yeni dünyada her kullanıcı birbirinden bağımsız” 

Koton E-Ticaret Müdürü Deniz Adar Altuntaş, “Özellikle tüketici davranışlarının farklılaştığı yeni dünyada her kullanıcı birbirinden bağımsız, farklı tercihlere sahiptir. Müşteri yolculuğunda, her bir müşterinin deneyimi sayısız değişkenle beraber tarifsiz bir süreçtir.” ifadelerini kullandı. Altuntaş, konu e-ihracat olduğunda bu farklılığın daha görünür hale geldiğini ve mutlaka daha fazla detayın göz önünde bulundurulması gerektiğini vurguladı. 

Koton E-Ticaret Müdürü Deniz Adar Altuntaş:  “Burada en önemli süreç, lokalleşmedir. Lokalleşme yerel tüketicilerle daha iyi bir bağ kurulmasına ve güven kazanılmasına yardımcı olur. Anahtar kelime seçimleri, içerik üretimi, backlink çalışmaları, teknik SEO ve sosyal medya gibi çalışmalar buna göre birbirini takip etmelidir.” 

SEO çalışmalarında dikkat edilmesi gereken birçok nokta bulunur. Deniz Adar Altuntaş, “başta doğru stratejiyi belirlemek ve buna göre bir aksiyon planı çıkarmak gerekir. Doğru anahtar kelimeleri belirlemek, gereksiz kelime kullanımından kaçınmak, teknik SEO çalışmaları için düzenli optimizasyon gibi başlıklarla takip edilmesi gereken uzun bir listede temel prensipler belirlenir.” açıklamasını yaptı.  

“Lokalleşme ciddi takip ister” 

Altuntaş lokalleşme adımlarının ciddi bir takip gerektirdiğini söyledi.  Koton E-Ticaret Müdürü Deniz Adar Altuntaş: 

“Yeni bir pazara açılıyorsanız, tüm hedef kitleler özelinde ihtiyaçlar ve ana mesajlar belirlenmelidir. Elbette ülkenin kültür farklılıklarına, yerel eğilimlerine, tüketici araştırmalarına dikkat edilmelidir. Yerel tüketicilerin yaşam biçimi ve alışveriş alışkanlıkları yanında pazarın ihtiyaçları göz önüne alınarak uygun bir mesaj seti belirlenmeli, bu sırada yerel kodlardan beslenilmesi gerekir. Özellikle bu süre zarfında markalar birebir tercümelerden kaçınmalıdır. Ülkeye özgü çalışmalar gerçekleştirip, kaliteli içeriklere odaklanmalıdır. Site optimizasyonlarına dikkat ederek, lokal çözümlere de fırsat tanınmalıdır.” 

 

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler