worldef-banner 2024 istanbul
Ara
Close this search box.

Küresel e-ticaret giyim pazarı büyüklüğü 10 milyar dolara ulaşacak

e-ticaret

Araştırmada, küresel e-ticaret giyim pazarı büyüklüğünün 2021 yılında 551,06 milyar ABD doları değerinde olduğu ve 2030 yılına kadar 1087,88 milyar ABD dolarına ulaşacağı bekleniyor. Pazarın, 2022’den 2030’a kadar yüzde 7,85’lik bir bileşik büyüme oranı ile artacağı tahmin ediliyor.

Giyim ürünlerinin, e-ticaret platformlarında gıda ve ev ürünleri de dahil olmak üzere diğer tüm kategorileri geride bıraktığı ifade edilerek, yapılan araştırmalarda,  dünyanın dört bir yanında e-ticarette giyim ürünleri satışında ve satın almalarda artış olduğu söyleniyor.

E-ticaret satıcılarına en çok kazandıran kategori giyim

Giyim ürünlerinin, Kuzey Amerika, Batı Avrupa ve gelişmiş Asya ülkelerinde e-ticaret satıcılarına en çok kazandıran ürün kategorisi olduğu belirtildi. Bu ülkelerde, özellikle kıyafet konusunda internetten alışveriş yapanların sayısının diğer bölgelere göre daha fazla olduğu aktarıldı. 

Hazır giyimin elektronik ticaret platformlarında popüler olduğu Avrupa ve Kuzey Amerika gibi gelişmiş ülkelerden gelen talebin, pazarın büyümesine yardımcı olduğu, ünlülerin, sosyal medya içerik üreticilerinin ve influencerların yeni tasarım ve trendler yaratma konusundaki etkileriyle pazarın büyümeye devam ettiği ifade edildi. 

Yapay zeka araçları satışların artışına destek oluyor

Teknolojik gelişmelerin, online giyim sektörünü yeniden şekillendirdiği belirtilerek, çevrimiçi giyim şirketlerinin kişiselleştirme ve öngörüye önem verdiği söylendi. Örneğin; teknolojik gelişmelerin çevrimiçi giyim ürünleri satışında ve satın almalarında çeşitli kolaylıklar sağladığı aktarılıyor. Son dönemlerde işletmelerin, tüketicilerine doğru bedeni önermek amacıyla yapay zeka teknolojilerinden yararlandıkları hatırlatılıyor. Bu gelişmelerin, çevrimiçi giyim satıcılarının daha yüksek satışlar ve daha az iade bildirmesine katkıda bulunduğu belirtiliyor.

Yapay zeka ve verilerin aynı zamanda satıcılara, tüketicilerin alışkanlıklarını ve tercihlerini öğrenmesine yardımcı olduğu, sosyal medya ve e-ticaret platformlarının da markalar için yeni fırsatlar yarattığı söyleniyor.

Tüketici satın alma kalıplarının değişmesinin, teknolojik gelişmelerin, kentleşmenin ve tüketici gelirlerinin artışının, pazarın büyümesini desteklediği söyleniyor.

Sürdürülebilirlik ve yeniden ticaret yeni fırsatlar sunacak

E-ticarette giyim kategorisinde, değişiklikler arasında yeniden ticaret ve sürdürülebilir uygulamaların öne çıktığı hatırlatılıyor. Tüketicilerin, yeniden ticaret ile uygun maliyetli ürünleri tercih ettiği söyleniyor.

Aynı zamanda tüketicilerin çevreye duyarlı ürünler talep ettiği belirtilerek, yeniden ticaret ve sürdürülebilirlik taleplerinin markalara yeni fırsatlar sunacağı ifade ediliyor.

 

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler