worldef-banner 2024 istanbul
Ara
Close this search box.

Trendyol, 2023’te 650 milyon dolarlık e-ihracat hacmine ulaştı

Trendyol, 2023 yılında satıcıları aracılığıyla 650 milyon dolarlık e-ihracat hacmine aracılık etti. Platform, 2024’te 2.5 milyar dolar, önümüzdeki üç yıl içinde 10 milyar dolarlık e-ihracat hacmi hedefliyor. Trendyol Grubu CEO’su Erdem İnan, “Türkiye için bu yıl en önemli kırılma e-ihracatta olacak.” dedi.

e-ihracat

Sözcü’de yer alan habere göre, Trendyol Grubu CEO’su Erdem İnan, sektörün durumunu değerlendirdi. Pandemi ile birlikte büyük bir sıçrama yaşayan e-ticaret sektörünün Türkiye’de önemli bir büyüme potansiyeli taşıdığını kaydeden. İnan, şunları söyledi:

“Türkiye 4.2 trilyon dolarlık perakende sektörüne kolaylıkla erişebiliyor”

“Dünyada perakende sektörü içinde yüzde 19.5 pay alan e-ticaret, Türkiye’de ise yüzde 16 pay alıyor. Türkiye, coğrafi olarak 4 saatlik uçuş mesafesinde 4.2 trilyon dolarlık perakende sektörüne ve 500 milyonluk nüfusa kolaylıkla erişebiliyor. Ülkemizde e-ihracatın toplam ihracat içinden aldığı pay yaklaşık olarak yüzde 1 olarak hesaplanıyor. Ticaret Bakanlığının bu rakamı 2030 yılında yüzde 10’a çıkarma hedefi var. Dolayısıyla Türkiye için bu yıl en önemli kırılma e-ihracatta olacak.”

“2023’ü 650 milyon dolarlık bir e-ihracat hacmi ile tamamladık”

Erdem İnan, sözlerine şöyle devam etti: “Küresel olarak e-ticarette en büyük dönüşüm tedarik zincirinde yaşanıyor. Trendyol olarak bizim de e-ihracatta hedeflerimiz büyük. 300 binden fazla satıcımızın tamamının e-ihracatçı, çevremizdeki 500 milyonluk nüfusun da müşterimiz olmasını hedefliyoruz. 2023’ü satıcılarımız aracılığıyla 650 milyon dolarlık bir e-ihracat hacmi ile tamamladık. Bu yıl 2.5 milyar dolar, önümüzdeki üç yılda ise yaklaşık 10 milyar dolarlık e-ihracat hacmine ulaşmayı hedefliyoruz. E-ihracat için 2028 yılına kadar 5 milyar dolarlık bir yatırım gerçekleştireceğiz.”

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler