worldef-banner 2024 istanbul
Ara
Close this search box.

WORLDEF’te kadın girişimcilerin gücü

girişimci

Sektöre kattığı vizyon ve ışık ile etkileri hala süren WORLD ECOMMERCE FORUM’da (WORLDEF) düzenlenen panellerden Girişimcilikte Kadının Gücü paneli kadın girişimcileri ağırladı. Türkiye İş Bankası Girişimcilik Müdürü Deniz Gürkan moderatörlüğünde gerçekleşen panel, Fırsat Bu Fırsat Kurucu/CEO Reyhan Arslan, Wellbees Kurucu/CEO Melis Abacıoğlu katılımıyla gerçekleşti.

Türkiye İş Bankası Girişimcilik Müdürü Deniz Gürkan kadın girişimcilik sayılarının artış gösterdiğini ancak yine de istenilen rakamlarda olmadığını belirterek, Startup verilerine bakıldığında yatırım alan kadın girişimci oranının yüzde 10’lar civarında olduğunu ancak bu yıl bayağı bir artış göstererek yüzde 20-25’lere kadar geldiğini söyledi.

“Görmek, fark etmek, çözmek”

Ancak bu rakamların Avrupa’da da aynı düzeyde olduğunu ifade eden Gürkan, “Yani sadece Türkiye’de değil kadın girişimci oranının azlığı veya yatırım alan kadın girişimci sayısının az olması. Bir taraftan da enteresan bir şekilde Türk’ün unicornlara baktığımızda kadın girişimcilerin, kadın kurucuların ağırlığı çok yüksek. Böyle bir durum var ortada ama yine de rakamlar artmakla birlikte istediğimiz seviyeler de henüz değil. Bence girişimciliğin temelinde bir problem olduğunu görmek, fark etmek ve onu çözmeye çalışmak var” dedi.

“Girişimciler uzaylı DNA’sına sahip”

Girişimciliği seçmesindeki temel motivasyonu anlatan Fırsat Bu Fırsat Kurucu CEO’su Reyhan Arslan, “Bu bence bir DNA, şirketimizin yatırımcısı sevgili Hasan Aslanoba’nın bir ekonomi zirvesindeki konuşmasına şahit oldum ve dedi ki; ‘girişimcilerin uzaylı DNA’sına sahip olduğu düşünüyorum.’ İş kurarken de o kadar çok sıkıntılar yaşadım, 13. yılımdayım ve gece onu düşünüyorum” dedi.

Bu süreçte pek çok sorunla karşılaştığını vurgulayan Arslan, “Pandemi yaşadım, Gezi olaylarında işler durdu, bir darbe oldu işler bitti. Birçok arkadaşımın Startup’ı kapandı ve 6-7 milyon dolar aldı arkadaşlarım ama finans bulamadım kapattım. O kadar çok inişler çıkışlar yaşıyoruz ki ama içimde böyle üç gün koşup, duvara çarpıp, oturup ağlayıp tekrar koşma hissi var. Ben bir DNA olduğunu düşünüyorum. İnişler çıkışlar. Rolokoster gibi bir çıkıyorsun, inerken de çok heyecanlısın ve çıkarken endişelisin. Bir tutku var yani bir şey yapma tutkusu ama yaparken duvara çarpmanın da vermiş olduğu bir haz var” ifadelerini kullandı.

“Girişimcilik öğrenilebilir bir şey”

Wellbees Kurucu CEO Melis Abacıoğlu ise girişimciliğin doğuştan değil öğrenilebilir bir şey olduğunu, denemekle, ufak bir adım atmakla başladığını ifade etti.

Kendi hikayesinden ve markası için verdiği mücadeleleri anlatan Abacıoğlu, “Girişimcilik öğrenebilen bir şey, denemek gerekiyor, savaşmak gerekiyor, uğraşmak gerekiyor, deneyip uğraşıp savaşınca da hayat bir yerden sonra kapıları açıyor” dedi.

Başarılı olmaları noktasında bilgiler veren Melis Abacıoğlu, Wellbees olarak en son yazılım alanındaki en önemli ödüllerden Saas Ödülü aldıklarını hatırlattı.  B2B Saas yani şirketten şirkete kategorisinde servis şeklinde bir yazılım sattıklarını belirten Abacıoğlu, “Biz Saas ödüllerinde insan kaynakları teknolojileri alanında birinci olduk. Bizim için son dönemlerin en tavan noktasıydı diyebilirim. Bunun dışında bir yatırım haberi geldi, bir yandan işte pazarlama faaliyetlerimiz sadece Türkiye’de değil artık üç ülkede devam ediyor” diye konuştu.

Fırsat Bu Fırsat’ın işletmelerle çalıştığını ve onları son kullanıcıyla buluşturduklarını dile getiren Reyhan Arslan da yeni nesil işletme bankacılığına evirilme noktasında çalışmalar yaptıklarını paylaştı.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

paketleme
Haberler

Avrupa Parlamentosu yeni paketleme kuralları belirledi

Avrupa Parlamentosu ambalajların azaltılması, yeniden kullanılması ve geri dönüştürülmesine yönelik yeni kurallar üzerinde anlaşmaya vardı. Avrupa Birliği ülkelerindeki e-ticaret şirketlerinin kullandığı ambalajların en fazla yarısı

mobilya
E-Ticaret

“Mobilya satışında trend artık e-ticaret”

Mobilya sektöründe pandemiyle birlikte başlayan değişim, dijitalleşmenin yaygınlaşmasıyla devam ediyor. Tüketiciler, artık mağaza içi alışveriş alışkanlıklarını terkederek online kanallara yöneliyor. Bu durumun sektörde yeni bir

n11
Markalar

Getir, n11’i satmayı düşünüyor!

Hızlı teslimat platformu Getir’in bir süre önce satın aldığı e-ticaret platformu n11’i satmayı düşündüğü iddia edildi. Geçtiğimiz günlerde Britanya’dan çekileceği; Almanya ve Hollanda operasyonlarını kapatmayı