worldef-banner 2024 istanbul
Ara
Close this search box.

Trendyol, Kırgızistan e-ticaret pazarına giriyor

Çinli ticaret grubu Alibaba’ya ait Türkiye merkezli Trendyol, Kırgızistan e-ticaret pazarına açılıyor. Kırgızistan Bakanlar Kurulu Başkanı Akylbek Japarov’un Ankara’ya düzenlediği resmi ziyareti kapsamında Trendyol ile Kırgızistan Ulusal Yatırım Ajansı (NAI) arasında anlaşma imzalandı. Anlaşma çerçevesinde Kırgızistan’da online ticareti geliştirmenin hedeflendiği açıklandı.

Kırgızistan e-ticaret anlaşması Ankara’da imzalandı

Kırgız-Türk hükümetler arası komisyonunun Ankara’daki 11. toplantısında, NAI ile Trendyol arasında e-ticaret iş birliği anlaşmasına imza atıldı. Anlaşma çerçevesinde, Bişkek ve Chui bölgelerinde Trendyol’un lojistik merkezi kurulacak ve bir temsilcilik ofisi oluşturulacak. Akylbek Japarov’un bu konularda Kırgızistan Ekonomi Bakanı’na talimat verdiği bildirildi. Japarov’un Trendyol e-ticaret lojistik merkezi ziyareti sonrası anlaşma kararı verildiği belirtildi.

Diğer taraftan, yaklaşık 50 bin Kırgızistan vatandaşının Trendyol uygulamasını indirdiği ve Kırgızların iki ülke arasında e-ticaret iş birliğine ilgi duyduğu kaydedildi.

Ozon Kırgızistan’da faaliyete başladı

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

fiyat karşılaştırma
Markalar

E-ticarette fiyat karşılaştırma trend haline geldi

İnternet üzerinden alışverişin yaygınlaşması sebebiyle tüketiciler aradıkları ürünlere alternatif satış kanallarından ulaşabiliyor. E-ticaret sitelerinden ya da online pazaryerlerinden aradığı ürünü kolayca bulan tüketiciler hem zamandan