worldef-banner 2024 istanbul
Ara
Close this search box.

TESK: E-ticaret komisyon oranları esnafın belini büküyor

e-ticaret komisyon

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, e-ticaret komisyon oranlarına ilişkin bir açıklama yaptı. Palandöken, e-ticaret sitelerinden satış yapan esnafın aldığı hizmete göre değişkenlik gösteren e-ticaret komisyon oranları için taban ve tavan uygulaması gerektiğini söyledi.

“E-ticaret komisyon oranlarına taban ve tavan uygulaması getirilmeli”

TESK Başkanı Palandöken, şunları kaydetti;

“Günümüzde adeta vazgeçilmez bir hal alan internet alışverişlerinde müşteri portföyü genişleyen esnafın ulaştığı kitle artsa da e-ticaret komisyonları, sitelerin yaptığı reklamların bedelinin esnafa yansıtılması gibi durumlar esnafın belini büküyor. Alınan hizmete göre farklılık gösteren, yüzde 45’i bulan komisyon oranlarına taban ve tavan uygulaması getirilmeli.”

Palandöken, ayrıca, bazı e-ticaret firmalarının uyguladığı yüksek komisyon oranlarının esnaf, vatandaş ve ülke ekonomisi için zararlı olduğunu söyledi.

“E-ticaret firmaları esnafımız için elini taşın altına koymalı”

Bendevi Palandöken, “Sabah erkenden dükkanını açan ve uzun süre bekleyen esnaf artık e-ticarette de faaliyet göstermeye başladı. Ancak bu alanda kârlılık sağlamaları zorlaştı. Yüzde 5 ile 45 arasında değişen e-ticaret komisyon oranları, ürün fiyatlarını artırarak enflasyona katkıda bulunuyor. Ayrıca, esnafın kâr marjını daraltıyor. Bu nedenle komisyon oranlarına taban ve tavan uygulaması getirilmesi, esnafın satışlarını artırmasının teşvik edilmesi gerekiyor. E-ticaret firmaları esnafımız için elini taşın altına koyarak bu yükü hafifletmeli.” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

getir
Markalar

Getir, yurt dışı operasyonlarını sonlandırıyor

Getir, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ve Avrupa pazarlarından çekileceğini açıkladı. Türkiye’ye odaklanacağını bildiren şirketin yurt dışı gelirleri, toplam gelirlerinin yüzde 7’sini oluşturuyordu.