worldef-banner 2024 istanbul
Ara
Close this search box.

Üç ildeki 7 kadın kooperatifi ortak e-ticaret platformu kurdu: Gucumemegim.com

Kastamonu, Çankırı ve Sinop’ta faaliyet gösteren 7 kadın kooperatifi e-ticarette buluştu. Üç ilde 7 kooperatifin oluşturduğu birlik, kadınlar tarafından üretilen ürünleri Gucumemegim.com adlı e-ticaret platformunda satışa sundu. Kooperatifler, platform üzerinden ilk aşamada yöresel el sanatları, taş baskı, dokuma, tel kırma, keten dokuma, deri mamulleri ile gıda ürünleri satıyor.

“Sitenin kadınlara ciddi katkısı olacaktır”

Gucumemegim.com e-ticaret platformunun tanıtımı münasebetiyle Kastamonu’daki Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı’nda (KUZKA) bir program düzenlendi. Programa; Kastamonu Valisi Meftun Dallı, Sinop Valisi Mustafa Özarslan, Çankırı Valisi Mustafa Fırat Taşolar ve Kastamonu Belediye Başkanı Rahmi Galip Vidinlioğlu ile kadın kooperatifleri üyeleri katıldı.

KUZKA Toplantı Salonunda düzenlenen programda konuşan Kastamonu Valisi Meftun Dallı, kadınlara fırsat verildiği zaman tahayyül edilebilenin fazla ürünler ortaya koyduklarını söyledi. Dallı, “İnternet üzerinden ürünlerin satışının yapılacağı sitede kadınlarımıza verilecek çok ciddi bir katkı olacaktır.” dedi.

“Sitede 14 kooperatifin ürünü var”

KUZKA Genel Sekreteri Serkan Genç ise, kadın kooperatiflerini tek çatı altında toplamak için birlik oluşturulduğunu belirterek, Türkiye’de 4. kadın kooperatifleri birliği olduklarına dikkat çekti. Genç, “Ülkemizde sekiz kadın kooperatifleri birliği faaliyet gösteriyor. Yediyi geçtikleri için birlikler, kendi içlerinde birleşerek merkez birliği de oluşturma imkanını yakalamış oldu. Bu birliği kurduk ama gelecekte bu birliğin kadın kooperatiflerine çeşitli konularda faydalar üretmesi gerekiyor. Bunun ilk kısmı, e-ticaret sitesi oldu.” diye konuştu. Genç, e-ticaret sitesinde 14 kadın kooperatifinin ürünlerinin yer aldığını kaydederek, diğer kooperatiflerin de ürünlerini bu siteden satabileceğini ifade etti.

“Birlikte isek cesuruz, birlikte isek yol alırız”

S.S. Gücüm Emeğim Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifleri Birliği Başkanı Serpil Durgut ise, destek verenlere teşekkür ederek, “Kadınların gücü emeğinden gelir” vizyonuyla yol çıktıklarını söyledi. Durgut, “Çıktığımız bu yolda kadınlar olarak daha fazla kadına destek olabilmek ve güçlenmek için bir araya geldik. Birlikte isek cesuruz, birlikte isek yol alırız. Gücünüzün, emeğimizden ve birliktelikten geldiğinin farkındayız.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından katılımcılara plaket ve hediyeler verildi.

Gucumemegim.com nasıl kuruldu?

Kastamonu, Çankırı ve Sinop’taki 7 kadın kooperatifi, 27 Ekim 2022 tarihinde “S.S. Gücüm Emeğim Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifleri Birliği”ni kurdu. Birliğe, Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) tarafından teknik destek verildi. Ayrıca; eğitim ve danışmanlık hizmetleri ile birlikte markalaşma ve kurumsallaşma alanlarında da Gücüm Emeğim Birliğine destek sağlandı.

Birlik, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı’ndan makine, ekipman ve analiz desteği de aldı. Ayrıca, Ticaret Bakanlığının KOOPDES Programından da makine ve ekipman sağlandı. Birlik, KUZKA aracılığı ile “www.gucumemegim.com” adıyla e-ticaret sitesi oluşturdu. Gucumemegim.com 7 kadın kooperatifinin iş birliği ile kuruldu ancak sitede 14 kadın kooperatifinin ürünleri yer alıyor.

Gucumemegim.com hakkında

Gucumemegim.com e-ticaret sitesinde, “Gücüm Emeğim Birliği’nin Yolculuğu” başlıklı yazıda şu ifadeler yer alıyor;

“Kadınların gücü emeğinden gelir vizyonu ile çıktığımız bu yolda, kadınlar olarak daha fazla kadına destek olabilmek ve güçlenmek için bir araya gelip Kastamonu, Çankırı ve Sinop illerinde kooperatifler oluşturduk. Birlikte çalışarak verdiğimiz emeğin daha fazla güç yarattığını gördüğümüz için de 7 kadın kooperatifi bir araya gelerek Türkiye’nin 4. kadın kooperatifleri birliği olan S.S. Gücüm Emeğim Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifleri Birliği’ni kurduk.

Kadın kooperatifleri olarak kadınları güçlendirmek hedefimize giden uzun ve engebeli maceramızda Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı’nın verdiği teknik destekler, eğitim ve danışmanlık hizmetleri, markalaşma ve kurumsallaşma, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı’ndan makine, ekipman ve analizlerimizi elde ederken Ticaret Bakanlığı’nın İl Ticaret Müdürlükleri ile koordine ettiği KOOPDES Programından da makine ve ekipmanlarımızı tamamladık. Proje süreçlerinde gördük ki daha fazla fon ve kaynaktan yararlanabiliriz. Bu nedenle İl Tarım ve Orman Müdürlükleri, Ulusal Ajans, KEDV ve diğer fon kaynaklarını kullanarak kendimizi, kurumumuzu ve kadın ortaklarımızı geliştirmeye çalışıyoruz.

Bir araya gelmek ve bir arada çalışmanın imkansız olduğunu söylerler, özellikle de kadınlar için. Ama biz bu yolda yürürken gördük ki “Kadın kadının yurdudur”, kadınlar olarak birlikte isek güçlüyüz, birlikte isek cesuruz, birlikte isek yol alırız ve amaçlarımıza ilerleriz. Gücümüzün emeğimizden ve birliktelikten geldiğinin farkındayız.

Gücümüze güç katmak ve kendi yolumuzu kendimiz çizmek istediğimiz için KUZKA desteği ile  pazaryeri şeklinde bir çalışan bir e-ticaret sitesi oluşturduk. Sitenin yönetimi S.S. Gücüm Emeğim Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifleri Birliği olarak yürütüyoruz ve bundan sonra kadın kooperatiflerine destek olmak işini de birlik olmuş kadın kooperatifleri olarak yapacağız.

Sitemizin profesyonel ve kurumsal olmasını istedik ki ilerleyen zamanlarda ulusalda ve uluslararasında kendimize bir yer edinebilelim. Bu yüzden farklı kurum ve kuruluşlardan aldığımız desteklerin sonucunda elimizde olan besin analizi yapılmış, barkodu alınmış, etiket tasarımı yapılmış ve görsel olarak fotoğrafı belirli standartlarda çekilmiş ürünleri sitemize yükleyerek emin adımlarla ilerleyeceğiz.

Eğer siz de bir kadın kooperatifi olarak ürünlerinizin Gücüm Emeğim E-Ticaret Sitesinde yer almasını isterseniz, kooperatifinizin adına marka tescilini alıp, üretim izin işlemlerini tamamlayıp, ürünlerinizin standart üretim reçetesini çıkartıp, besin analizini yaptırdıktan sonra, ürünün ambalajına karar vermeli ve barkodunu almalısınız. Sonrasında etiket tasarımını yaptırarak, etiketin uygunluğu için Tarım ve Orman Müdürlükleri ile Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlükleri’nin ilgili birimlerinden etiketinizi onaylattıktan sonra ürününüzün beyaz arka planda fotoğrafını çekerek sitemize yükleyebilirsiniz.

Zorluklarını bile bile çıktığımız bu macerayı bizler için yaşanabilir kılan ve desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen Kastamonu, Çankırı ve Sinop valilikleri, il özel idareleri ve belediye başkanlıklarına, Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı’na, Kastamonu, Çankırı ve Sinop Ticaret İl Müdürlüklerine, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüklerine, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüklerine, Tarım ve Orman İl Müdürlüklerine ve diğer kamu kurum kuruluşlarına teşekkür ederiz.

Gücümüz Emeğimizden Gelir, siz de bizim gücümüze güç katmak ister misiniz?”

https://www.gucumemegim.com/

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

fiyat karşılaştırma
Markalar

E-ticarette fiyat karşılaştırma trend haline geldi

İnternet üzerinden alışverişin yaygınlaşması sebebiyle tüketiciler aradıkları ürünlere alternatif satış kanallarından ulaşabiliyor. E-ticaret sitelerinden ya da online pazaryerlerinden aradığı ürünü kolayca bulan tüketiciler hem zamandan