worldef-banner 2024 istanbul
Ara
Close this search box.

İngiltere’deki hayır kurumlarında online satış arttı

online satış
online satış

Birleşik Krallık’ta ikinci el ürünler satan çok sayıda hayır kurumu var. İngiliz Kızıl Haç, Sue Ryder, Barnardo’s ve British Heart Foundation, fiziksel mağazalardan aldıkları bağışları internet üzerinden online satışa çıkaran kuruluşlardan bazıları. Bu satıcılar, genellikle ana caddelerde satış yapardı; ancak artık işlerini internete taşıyorlar. Covid-19 kısıtlamaları sebebiyle mağazaların kapanması üzerine para kazanmak için kullanılan online satış, bu kurumlar arasında trend haline geldi.

eBay üzerinden çok sayıda hayır kurumu online satış gerçekleştiriyor

Retail Gazette’ye göre, bu kurumların internet üzerinden sattıkları ürün sayısı, Şubat-Temmuz 2021 dönemindeki 6 aylık süreçte yüzde 151 oranında arttı. Bu online satışların çoğu eBay üzerinden gerçekleşti. eBay, geniş kullanıcı kitlesinin yanı sıra temel satış payından da feragat etmesi ile bu kurumlar için bir cazibe merkezi haline geldi.

Bahse konu aylarda Birleşik Krallık’taki hayır kurumları tarafından satılan popüler ürün kategorileri evcil hayvan malzemeleri, bebek ürünleri ve spor ürünleri oldu. eBay, bu hamlesi ile hayır kurumlarının imdadına yetişti. Zira binlerce mağaza işleten yaklaşık 400 hayır kurumunu temsil eden The Charity Retail Association, Aralık 2020 ile Nisan 2021 ayları arasındaki karantinalar sırasında ortalama bir hayır kurumu dükkanının yaklaşık 39 bin avro gelir kaybettiğini hesapladı.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

fiyat karşılaştırma
Markalar

E-ticarette fiyat karşılaştırma trend haline geldi

İnternet üzerinden alışverişin yaygınlaşması sebebiyle tüketiciler aradıkları ürünlere alternatif satış kanallarından ulaşabiliyor. E-ticaret sitelerinden ya da online pazaryerlerinden aradığı ürünü kolayca bulan tüketiciler hem zamandan