worldef-banner 2024 istanbul
Ara
Close this search box.

Forbes açıkladı: Türkiye’nin en zengini değişti

Listenin zirvesi bu yıl değişti ve Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu, 5,3 milyar dolarlık servetiyle Türkiye’nin en zengin kişisi oldu. Erdemoğlu’nu zengin yapan faktörler arasında, Borsa İstanbul’da en çok konuşulan şirketlerden biri olan SASA Polyester’in hisselerindeki değer artışı yer alıyor. Erdemoğlu Holding’in diğer şirketleri arasında Merinos Halı, Dinarsu ve Padişah Halı bulunuyor.

Yıllardır zirvede olan Ülker, ikinci sıraya geriledi

Yıllardır listenin zirvesinde yer alan Murat Ülker ise bu yıl ikinci sıraya geriledi. Ancak Ülker’in serveti, geçen seneye göre yükselerek 5 milyar dolara ulaştı. Listenin üçüncü sırasında, SASA’nın hissedarlarından Ali Erdemoğlu yer aldı. Böylece, SASA hissedarı Erdemoğlu kardeşlerin toplam serveti 10 milyar doları aştı.

Forbes‘un listesinde bu yıl Türkiye’den 26 milyarder yer alıyor. Listenin en genç üyesi ise 28 yaşındaki Necmettin Enes Başarır.

Listenin ilk on sırasında yer alan isimler arasında Ferit Şahenk, Husnu Ozyegin, Vehbi Koç, Rahmi Koç ve Erman Ilıcak gibi ünlü iş adamları da bulunuyor.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

hepsiburada
Markalar

“2024, Hepsiburada için tavsiye yılı olacak”

Hepsiburada CEO’su Nilhan Onal Gökçetekin, Hepsiburada için 2024 yılının “tavsiye yılı” olacağını söyledi. Gökçetekin, “2024 yılında en önemli değişim online ödemelerde yaşanacak.” dedi.