worldef-banner 2024 istanbul
Ara
Close this search box.

Deprem için şirketlerden yardım seferberliği

deprem

Türkiye bugün Cumhuriyet tarihinin en acı günlerinden birine uyandı. Kahramanmaraş’ta önce 7.7, sonrasında 7.6 büyüklüğünde iki deprem gerçekleşti. On ilde yıkıma sebep olan depremde çok sayıda kişi hayatını kaybetti, yaralandı. Binlerce binanın yıkıldığı açıklandı.

Deprem felaketinin ardından şirketlerden, meslek birliklerinden yardım seferberliği açıklamaları geldi. Açıklamalar ve alınan aksiyonlar şöyle: 

Deprem bölgesinde kesintisiz iletişim çalışmaları başladı

Turkcell, Vodafone ve Türk Telekom deprem bölgelerinde borcu olduğu için hattı iletişime kapalı olan müşterileri dahil kesintisiz konuşma, mesaj ve internet desteği sağlayacağını açıkladı. Ayrıca yoğunluk olmaması adına hatların gereksiz meşgul edilmemesi konusunda uyarıda bulundular.

Pazaryerlerinden açıklamalar:

Türkiye Bankalar Birliği: Depremden etkilenen vatandaşların borçları ötelenecek

Türkiye Bankalar Birliği, depremin bölge ekonomisinde yol açtığı olumsuz etkilere maruz kalan, ödeme güçleri olumsuz etkilenen banka müşterilerinin, talepleri halinde bankalara olan vadesi gelmiş veya 6 ay içinde vadesi gelecek borçlarının vadesinin bugünden itibaren 6 ay sonraya kadar ötelenmesine karar verdi.

Ayrıca, borçların ödenmesinde ve/veya kendilerine finansman olanakları sağlanması konusunda ek kolaylıkların sağlanmasına ve felaketten etkilendiklerini belgeleyen banka müşterilerinin taleplerini bankalara iletmeleri hususunda kamuoyuna bilgi verilmesine karar verildi.

İş dünyasından birlik mesajı

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu: Depremden etkilenen illerimiz için Oda ve Borsalarımızla koordinasyon içinde çalışıyoruz. İş dünyası olarak dün olduğu gibi bugün de milletimizin, devletimizin yanında olacağız. Vefat eden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar dilerim. Gün birlik olma günü. 

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç: Kahramanmaraş’ta 7,4 ve Gaziantep’te 6,5 ile 6,4 büyüklüğünde depremlerle hem de zorlu kış şartlarında çok büyük bir acı yaşıyoruz. Büyük fedakarlıkla sürdürülen kurtarma çalışmalarını ve gelişmeleri dikkatle ve üzüntüyle takip ediyoruz. Milletimizin başı sağ olsun. İstanbul iş dünyası olarak acılarımızın en hızlı şekilde sarılması için bölge halkımızın ve devletimizin her türlü yardımla yanında olacağız.

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Başkanı Erdal Bahçıvan: İlk andan itibaren depremin etkilerinin yaşandığı tüm illerimizde devletimizin başlattığı arama kurtarma çalışmalarının en hızlı şekilde başarıya ulaşmasını ve yaralı vatandaşlarımızın bir an önce sağlıklarına kavuşmalarını temenni ediyoruz. Depremin yaralarının en kısa sürede sarılabilmesi için devletimizin yaptığı çalışmalara destek olmaya, çatı kuruluşumuz TOBB’un koordinasyonunda hazır olduğumuzu ve yaraların sarılması çalışmalarında üzerimize düşen her türlü sorumluluğu alacağımızı ifade etmek istiyorum.
Son olarak ülkemizin ne yazık ki doğudan batıya, kuzeyden güneye dünyada depremselliğin en fazla olduğu fay hatlarının üzerinde bulunduğu gerçeğinin bir kere daha altının çizilmesi ve bu gerçekle ilgili en etkili önlemleri alma gereğini bir kez daha hatırlatarak; geçmiş olsun Türkiye diyoruz.

TÜSİAD Başkanı Orhan Turan: Tüm ülkemize geçmiş olsun. Depremde hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum.

MÜSİAD Başkanı Mahmut Asmalı: MÜSİAD olarak, depremden etkilenen bölgelerde bulunan şubelerimiz nezdinde gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Bununla birlikte oluşturulan MÜSİAD Kriz Masası ile ilgili makamlarımızla tam koordinasyon halinde depremden etkilenen vatandaşlarımız için çalışmalarımızı başlattık. MÜSİAD Gaziantep Şube Binamız tüm depremzedelerimize açıktır.

TÜRKONFED Başkanı Süleyman Sönmez: Deprem gerçeğiyle tekrar yüzleştiğimiz bir gün daha… Meydana gelen depremden etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.
İstanbul Ticaret Borsası Başkanı Ali Kopuz: Maalesef büyük bir felakete uyandık. Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve birçok ilimizi çok ciddi etkileyen depremde bütün dualarımız göçük altındaki kardeşlerimizin kurtarılabilmesi için. Milletimize çok geçmiş olsun.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

hepsiburada
Markalar

“2024, Hepsiburada için tavsiye yılı olacak”

Hepsiburada CEO’su Nilhan Onal Gökçetekin, Hepsiburada için 2024 yılının “tavsiye yılı” olacağını söyledi. Gökçetekin, “2024 yılında en önemli değişim online ödemelerde yaşanacak.” dedi.

yemeksepeti
Markalar

Yemeksepeti vaktinde teslimata odaklandı

Yemeksepeti, vaktinde teslimat deneyimini en iyi seçenek haline getirmeye odaklandı. Buna göre, Yemeksepeti Express hizmetleri genişletilerek, sipariş süreçleri geliştirilecek.