worldef-banner 2024 istanbul
Ara
Close this search box.

2023’te perakende e-ticaret satışları tahmini olarak 5.8 trilyon dolar öngörülüyor

e-ticaret

2023 yılında küresel perakende e-ticaret satışlarının tahmini olarak 5,8 trilyon dolara ulaşacağı öngörülüyor.

Global sektör araştırma şirketi Statista tarafından yayınlanan küresel perakende e-ticaret satışlarına ilişkin verilere göre, 2023 yılında küresel perakende e-ticaret satışlarının tahmini olarak 5,8 trilyon dolara ulaşacağı öngörülüyor. Statista’da yer alan tahminlere göre, önümüzdeki yıllarda bu rakamın yüzde 39 oranında artacağı; 2027 yılına kadar 8 trilyon doları aşacağı öngörülüyor.

Amazon, Alibaba’yı geride bırakabilir

Küresel e-ticaret ekosisteminde kilit oyuncular arasında yer alan Çinli perakende devi Alibaba, yüzde 23’lük pazar payıyla dünyanın en büyük e-ticaret perakendecisi unvanını elinde tutuyor. Bununla birlikte tahminlere göre, Seattle merkezli e-ticaret devi Amazon’un 2027 yılına kadar tahmini satışlarda Alibaba’yı geride bırakarak, online satışlarda 1,2 trilyon dolara ulaşacağı öngörülüyor.

Önde gelen e-ticaret ülkeleri

Çin e-ticaret pazarı, 2023 yılında dünyanın en büyük pazarı oldu; çünkü internet satışları, ülkedeki perakende işlemlerin neredeyse yarısını oluşturdu. Endonezya, online perakende satışlarda en yüksek pay (yüzde 32) ile ikinci sırada yer alırken, Endonezya’yı yüzde 30’u aşan Birleşik Krallık ve Güney Kore takip etti. 2023’te gelecek vadeden e-ticaret pazarları, Asya merkezli pazarlar oldu. Filipinler ve Hindistan, online satışlara dayalı olarak en hızlı büyüyen e-ticaret pazarları olarak öne çıktı. Bu ülkelerde 2023 e-ticaret pazarlarında yüzde 20’yi aşan bir büyüme oranı bekleniyor.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

fiyat karşılaştırma
Markalar

E-ticarette fiyat karşılaştırma trend haline geldi

İnternet üzerinden alışverişin yaygınlaşması sebebiyle tüketiciler aradıkları ürünlere alternatif satış kanallarından ulaşabiliyor. E-ticaret sitelerinden ya da online pazaryerlerinden aradığı ürünü kolayca bulan tüketiciler hem zamandan

mentor consultancy
Markalar

Mentor Consultancy, globalde e-ticaret rehberliği sağlıyor

Mentor Consultancy, Amazon’da satış başta olmak üzere üretici Türk markaların global pazarlara açılması için rehberlik ediyor. İngiltere ve Avrupa pazarlarına açılmayı kolaylaştıran şirket, kapsamlı hizmet