worldef-banner 2024 istanbul
Ara
Close this search box.

E-ticarette yeni yatırımları yönü nasıl evriliyor?

E-ticarette sürdürülebilirlik

Q1 2023’te duyurulan 22 tüketici ürünleri anlaşması, toplamda 327.5 milyon dolarlık bir değere sahipti. En büyük açıklanan anlaşma olan Supermarket Income REIT’in J Sainsbury’yi azınlık hissesiyle satın alması, sektördeki en büyük anlaşmaydı ve 238 milyon dolarlık bir değere sahipti.

Değer bazında, e-ticaretle ilgili anlaşma faaliyeti, önceki çeyrekteki 56.4 milyon dolarlık toplama göre Q1 2023’te %481 arttı, ancak Q1 2022’ye göre %84 azaldı. İlgili anlaşma hacmi Q1 2023’te önceki çeyrekle aynı düzeyde kaldı ve Q1 2022’ye göre %27 düşüş gösterdi.

E-ticaret satın almaları hareketlendiriyor

Q1 2023’te bu M&A anlaşmalarına destek veren en iyi finansal danışmanlar sırasıyla FRP Advisory, Houlihan Lokey ve Lincoln International oldu ve her biri 1’er anlaşmada yer aldı.

Q1 2023’te bu M&A anlaşmalarına destek veren en iyi hukuki danışmanlar sırasıyla Cicero Paiva & Advogados Associados, David Hallam Lawyers ve DLA Piper oldu ve her biri 1’er anlaşmada bulundu.

GlobalData’nın “E-ticarette Tüketici Ürünleri – Tematik Araştırma” raporu, değer zinciri analizi, uzman e-ticaret satıcıları hakkında bilgi gibi konularda e-ticaretin tüketici ürünleri sektörü üzerindeki etkisini anlamak için kesin bir anlayış sunuyor.

 

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

getir
Markalar

Getir, yurt dışı operasyonlarını sonlandırıyor

Getir, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ve Avrupa pazarlarından çekileceğini açıkladı. Türkiye’ye odaklanacağını bildiren şirketin yurt dışı gelirleri, toplam gelirlerinin yüzde 7’sini oluşturuyordu.

dropshipping
E-İhracat

“Türkiye’de dropshipping çok mantıklı”

Türk satıcılara Amazon’da satış ve dropshipping rehberliği yapan OneAmz, Amazon’da satış konusunda hem yazılım hem ara depo hem de pakete dahil birebir mentörlük hizmetleri veriyor.

paketleme
Haberler

Avrupa Parlamentosu yeni paketleme kuralları belirledi

Avrupa Parlamentosu ambalajların azaltılması, yeniden kullanılması ve geri dönüştürülmesine yönelik yeni kurallar üzerinde anlaşmaya vardı. Avrupa Birliği ülkelerindeki e-ticaret şirketlerinin kullandığı ambalajların en fazla yarısı