worldef-banner 2024 istanbul
Ara
Close this search box.

FedEx, sınır ötesi e-ticaret için el kitapları yayınladı

FedEx, Çin ve Japonya'da satıcıların büyümesine yardımcı olmak için yeni sınır ötesi e-ticaret el kitapları yayınladı.

fedex

Dünyanın en büyük ekspres taşımacılık şirketlerinden biri olan Federal Express Corporation (FedEx), uluslararası alanda faaliyet gösteren küçük ve orta ölçekli işletmelerin (KOBİ) Japonya ve Çin’deki tüketicilerle daha iyi etkileşim kurmasına yardımcı olmak için iki farklı sınır ötesi e-ticaret el kitabı yayınladı.

El kitapları, KOBİ’ler için kapsamlı iş fırsatları sunuyor

Çin ve Japonya, Asya Pasifik bölgesindeki en büyük e-ticaret pazarlardır. FedEx, Çin ve Japonya’nın e-ticaret ekosistemlerine tamamen entegredir. Bu ülkeler sınır ötesi e-ticarette güçlü faaliyetleriyle KOBİ’ler için kapsamlı iş fırsatları sunuyor. Ancak, yabancı satıcıların sürdürülebilir bir iş modeli oluşturmak için her pazarın benzersiz dijital ortamını, tüketici davranışlarını ve lojistik ihtiyaçlarını anlamaları gerekiyor.

Sınır ötesi e-ticaret el kitapları neler içeriyor?

FedEx’in web sitesinden indirilebilecek sınır ötesi e-ticaret el kitapları şu bilgileri içeriyor;

  • E-perakendecilerin potansiyel alıcıların en fazla olduğu yerlere işlerini coğrafi olarak hedeflemelerine yardımcı olmak için tüketici ortamına coğrafi bir genel bakış.
  • KOBİ’lerin en büyük rekabetlerinin nerede olduğunu; hangi sektörlere yetersiz hizmet verildiğini hızlı bir şekilde anlayabilmeleri için önemli e-ticaret ürün kategorileri.
  • Satıcıların en fazla tıklamayı alabilecekleri yerel e-ticaret pazar yerleri ve e-ticaret platformlarının profilleri.
  • Canlı yayın, kısa video ve sosyal ticaret gibi pazarlama stratejilerine yönelik tüketici alışkanlıkları ve tercihleri.
  • Çin’de Sevgililer Günü, Bekarlar Günü ve Çiftler Günü gibi sıcak alışveriş sezonları; Japonya’da ise Oshougatsu Yeni Yıl Tatilleri ve Altın Hafta gibi alışveriş sezonları.
  • Bölgede tüketicilerin popüler ödeme ve teslimat seçenekleri ve tercihleri.

“Çin ve Japonya, APAC bölgesinde stratejik açıdan önemli pazarlardır”

FedEx Asya Pasifik Başkanı Kawal Preet, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Uluslararası pazarlarda yeni müşteriler bulmak, tüketicileri ve gelir artışını artırmak isteyen KOBİ’ler için akıllı bir yaklaşım. Dijital kanallar pazara giriş engellerini azaltır ancak en iyi iş stratejileri akıllı, yerel pazar öngörüleriyle desteklenir. E-ticaret gibi inanılmaz derecede hızlı hareket eden sektörlerde bu kritik önem taşıyor.” dedi.

Preet, şunları kaydetti; “Çin ve Japonya, APAC bölgesinde stratejik açıdan önemli pazarlardır. Yerel bilgimizi, e-ticaret deneyiminin kritik bir bileşeni olan onlarca yıllık operasyonlarımıza dayanarak oluşturduk. Ayrıca, hem satıcılara hem de tüketicilere kusursuz bir deneyim sunmak için platformlara ve süreçlere entegre oluyoruz. Bu bize e-perakendecilerin daha etkili çalışmasına yardımcı olacak en son yerel teknik bilgi konusunda benzersiz bir bakış açısı sağlıyor.”

FedEx, APAC bölgesinde 260 bin akıllı dolaptan oluşan bir ağa sahip

FedEx, satıcılar için siparişlerin yerine getirilmesini kolay ve verimli hale getiren, teslimat alan kişilere kolaylık ve güvenilirlik sağlayan uçtan uca e-ticaret çözümleri sağlıyor. FedEx, eBay ve BigCommerce gibi en güvenilir e-ticaret pazaryerleriyle entegrasyonun yanı sıra e-perakendecilerin gönderileri ve evrak işlerini doğrudan online siparişlerinden oluşturabilmesi için “Ship Manager” platformunda yakın zamanda vakit kazandıran geliştirmeler yaptı.

FedEx, ayrıca, tüketicilere kolaylık ve seçenekler sunmak amacıyla APAC bölgesinde 260 bin akıllı dolaptan oluşan bir ağa sahip. Alıcılar, Çin’deki WeChat ve Çin dışındaki WhatsApp üzerinden teslimatları hakkında doğrudan FedEx ile sohbet edebiliyor. Hatta alıcılar, gönderi yola çıktığında FedEx Delivery Manager International aracılığıyla teslimat konumunu değiştirebiliyor.

Sınır ötesi e-ticaret el kitapları için tıklayın!

FedEx, “fdx” adında yeni bir e-ticaret platformu kuruyor

Days
Hours
Minutes
Seconds

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

megamerchant
Haberler

MegaMerchant ile Ticimax güçlerini birleştirdi

Ticimax ile MegaMerchant, önemli bir iş birliğine imza attı. İşbirliği kapsamında, Ticimax altyapısını kullanan firmalar MegaMerchant ile ilk 3 ay yüzde 0 komisyon avantajından yararlanabilecek.

Days
Hours
Minutes
Seconds