worldef-banner 2024 istanbul
Ara
Close this search box.

Amazon, Temu ve Shein benzeri bir platform açmayı planlıyor

E-ticaret devi Amazon, Çin’deki satıcılar için kapalı kapılar ardında bir etkinlik düzenledi. Etkinlikte, düşük maliyetli giyim, ev eşyaları ve diğer ürünlerin yer aldığı yeni bir uygun fiyatlı online mağaza planı duyuruldu. Amazon’un bu hamlesi, Temu ve Shein’e karşı en agresif hamle olarak görülüyor.

temu

Amazon, Temu ve Shein’in tüm pazarlarda yükselişi karşısında çeşitli stratejiler geliştiriyor. Buna göre Amazon, Temu ve Shein benzeri bir indirim mağazası açmayı planlıyor. Buna göre, Amazon’da, Çinli satıcıların doğrudan ABD’li tüketicilere gönderim yapmasına olanak sağlayacak, düşük fiyatlı moda ve yaşam tarzı ürünlerine ayrılmış yeni bir bölüm açılacak.

Amazon’un en agresif girişimi!

Çinli satıcılara yönelik kamuoyuna kapalı bir toplantıda duyurulan indirim mağazası, Amazon’un, Çinli e-ticaret indirim platformları Temu ve Shein’in artan rekabetine karşı şimdiye kadarki en agresif girişimi olarak görülüyor. Amazon, 2023 yılında Çinli satıcıların sitesinde sattığı ürün sayısının bir önceki yıla göre yüzde 20′den fazla arttığını; 10 milyon doların üzerinde satış yapan Çinli satıcı sayısının ise yüzde 30 arttığını açıkladı.

Temu ve Shein hız kesmeden büyüyor

Temu ve Shein son yıllarda ABD’deki varlıklarını genişletti. Giyim, elektronik, ev eşyaları ve diğer ürünlerde en düşük fiyatlarıyla Amerikalı online tüketicileri cezp etmeye devam ediyor.

Amazon satıcılarına yapılan bir sunuma göre, Amazon’un vitrininde çoğu 20 doların altında fiyatlandırılan bir dizi markasız ürün yer alacak. Amazon, ürünleri doğrudan Çin’den ABD’ye gönderecek. Bu ürünlerin 9 ila 11 gün içerisinde alıcılara ulaştırılması hedefleniyor. Çin’deki Amazon satıcıları, geçmişte müşterilere gönderilmeden önce ürünleri ABD’deki depolara göndermek için şirketin “Amazon Fulfillment” adı verilen yerine getirme hizmetlerine güveniyordu.

Şirket, düzenlemeyi Çin’deki Amazon satıcıları için maliyet tasarrufu olarak sundu ve satıcıların küçük parti üretim yoluyla yeni ürünleri test edebileceklerini duyurdu. Shein, “talep üzerine üretim” olarak adlandırılan benzer bir model kullanıyor; sınırlı miktarda ürün üretiyor ve talep arttıkça daha fazlasını üretiyor.

Sonbaharda ürün kabul etmeye başlayacak

Amazon sözcüsü Maria Boschetti, “Müşterilerimizi daha fazla seçenek, daha düşük fiyatlar ve daha fazla rahatlıkla memnun etmek için satış ortaklarımızla birlikte çalışmanın yeni yollarını her zaman araştırıyoruz.” açıklaması yaptı. Boschetti, şirketin indirim mağazası planları hakkında daha fazla yorum yapmadı. Amazon’un mağazayı ne zaman kullanıma sunmayı planladığı belirsiz ancak sunumda bu sonbaharda ürün kabul etmeye başlayacağı belirtiliyor.

Çinli satıcılar Amazon’u tehdit ediyor

Çin merkezli satıcılar yıllardır Amazon pazarının büyük bir bölümünü oluşturuyor; ancak şirket artan rekabetle karşı karşıya olduğundan buradaki satıcıları mahkemeye çıkarmak için yeni bir girişimde bulunuyor. Amazon, aralık ayında popüler bir teknoloji ve üretim merkezi olan Shenzhen’de yeni bir “inovasyon merkezi” açtığını duyurdu. Aynı zamanda 20 doların altında fiyatlandırılan giyim satan satıcılardan aldığı ücretleri de düşürdü.

Amazon’un TikTok, Shein ve Temu ile imtihanı

Days
Hours
Minutes
Seconds

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

hepsiburada
Markalar

Hepsiburada, 100 bin KOBİ’yi e-ticarete taşıyacak

Hepsiburada, e-ticarete başlamak isteyen işletmeler için satış öncesi hazırlık sürecini kısaltarak, 1 yıl içinde 100 bin küçük ve orta ölçekli işletmeyi (KOBİ) e-ticarete taşımayı hedefliyor.

Days
Hours
Minutes
Seconds