worldef-banner 2024 istanbul
Ara
Close this search box.

Çin’in sınır ötesi e-ticaret hacmi 2 trilyon doları aştı

sınır ötesi e-ticaret
sınır ötesi e-ticaret

E-ticaret ekosistemi her geçen gün büyümeye ve yeni fırsatlar sunmaya devam ediyor. Ekosistemin en önemli aktörleri arasında yer alan Çin’de sınır ötesi e-ticaretin pazar büyüklüğü 2021 yılında 2,25 trilyon doları aşarken, pazarın bileşik yıllık büyüme oranı son beş yılda yaklaşık yüzde 18’e ulaştı.

Çin’in sınır ötesi e-ticaretin penetrasyonu yüzde 40 arttı

E-ticaret ekosistemi büyüme ivmesini sürdürmeye devam ederken, geçtiğimiz günlerde EY tarafından yayınlanan bir rapor Çin’in sınır ötesi e-ticaret hacmi hakkında pek çok veriyi ortaya çıkardı. Raporda yer alan verilerde ülkenin sınır ötesi e-ticaret hacminin 2021 yılında 2,25 trilyon doları aştığı görülürken, ülkenin sınır ötesi e-ticaret penetrasyonunun da geçen yıl yüzde 40 oranında bir büyüme yaşadığı gözlendi.

Ticaret kanallarını dijitalleştirmek için Zhejiang Eyaletinde 2015 yılı başlarında sınır ötesi e-ticaret pilot bölgeleri kurmaya başlayan Çin, Şubat ayında açıkladığı 27 yeni sınır ötesi e-ticaret pilot bölgesi ile toplam pilot bölge sayısını 132’ye çıkardı.

Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Çin’in sınır ötesi e-ticaretinin farklı bölgelerde koordineli bir gelişme sağladığını belirtilirken, Pilot bölgeler, Çin’deki neredeyse tüm eyalet düzeyindeki bölgeleri kapsıyor.

Çinli tüketicilerin yüzde 67,1’i sınır ötesi e-ticaret platformlarından ürün satın alıyor

Pandemi dönemi ile beraber tüketicilerin büyük çoğunluğu yüz yüze alışverişten kaçınarak online platformlara yönelirken, iiMedia Research tarafından Çin’in sınır ötesi e-ticaret ithalatına ilişkin 2020-2021 araştırma raporu, Çinli tüketicilerin yüzde 67,1’inin sınır ötesi e-ticaret platformlarında ürün satın aldıklarını ortaya çıkardı.

iiMedia Research tarafından yayınlanan araştırmada, Çin’in daha fazla dışa açılması, sınır ötesi e-ticaret sisteminde kademeli olarak iyileşmesi ve insanların artan geliriyle birlikte, yerleşiklerin ithal mallara olan talebinin artmaya devam edeceği ve tüketimin daha da artmasını sağlayacağı öngörüldü.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

mentor consultancy
Markalar

Mentor Consultancy, globalde e-ticaret rehberliği sağlıyor

Mentor Consultancy, Amazon’da satış başta olmak üzere üretici Türk markaların global pazarlara açılması için rehberlik ediyor. İngiltere ve Avrupa pazarlarına açılmayı kolaylaştıran şirket, kapsamlı hizmet