worldef-banner 2024 istanbul
Ara
Close this search box.

Çin, sınır ötesi e-ticarete 33 yeni bölge kuracak

Sınır ötesi e-ticaret

Çin Devlet Konseyi tarafından yayımlanan bir bildiriye göre, ülkede 33 sınır ötesi e-ticaret pilot bölgesinin kurulması onaylandı. Böylece Çin’de e-ihracat pilot bölgesi sayısı 165’e çıktı.

Çin Gümrükler Genel İdaresi’nden açıklanan verilere göre, ülkede e-ihracatta son beş yılda gerçekleştirilen ithalat ve ihracat hacmi yaklaşık 10 kat arttı. Geçen yıl e-ihracatın dış ticaret hacmi yıllık yüzde 18,6 artarak, 1 trilyon 920 milyar yuana ulaştı.

Sınır ötesi e-ticarette pilot bölgeler

Bu yıl Çin’in e-ihracatında istikrarlı ve hızlı büyümenin kaydedildiğini yansıtan veriler, yılın ilk yarısında sınır ötesi dış ticaretin, ithalat ve ihracat hacminin yıllık yüzde 28,6 arttığını, bu konuda e-ihracat pilot bölgelerinin önemli rol oynadığını gösterdi.

Kayıtlı işletme 30 bini aştı

Günümüzde Çin’de e-ihracat konusunda kayıtlı olan işletmelerin sayısı 30 bini aştı. Çin’deki e-ihracat, iç piyasayı zenginleştirirken, halkın yaşam gereksinimlerini etkin şekilde karşıladı, aynı zamanda küresel ticarete yeni dinamizm kattı.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

fiyat karşılaştırma
Markalar

E-ticarette fiyat karşılaştırma trend haline geldi

İnternet üzerinden alışverişin yaygınlaşması sebebiyle tüketiciler aradıkları ürünlere alternatif satış kanallarından ulaşabiliyor. E-ticaret sitelerinden ya da online pazaryerlerinden aradığı ürünü kolayca bulan tüketiciler hem zamandan