Ödeme yöntemleri bölgeye ve demografik özelliklere göre farklılık gösterebilmektedir. Örneğin, CIS ve GCC bölgesi için kapıda ödeme ön plana çıkarken, Avrupa ve Amerika için PayPal, iDeal, Sofort, GiroPay gibi farklı birçok ödeme yöntemi ve bunların edinimi gerekmektedir. Tüm bu global online ödeme yöntemlerinin ediniminde Worldef Enterprise olarak danışmanlık servisleri sunulmaktadır.
Sık Sorulan Sorular
Firmanızın e-ihracat süreçlerini başarılı bir şekilde yürütebilmesi için danışmanlarımız tarafından yapılacak operasyonel ve teknik check-up ile bir “yapılacaklar listesi” belirlenmektedir. Operasyonel check-up firmanızın lojistik, ödeme yöntemleri, müşteri hizmetleri, geri iade süreçleri gibi operasyonlarının kontrolünü sağlarken, teknik check-up web sitenizin UI, UX, dijital pazarlama gibi analizlerini sağlamaktadır. Öncelikli önem sırasına göre belirlenen bu listedeki eksiklikler giderildikten sonra firmanızın web sitesi üzerinden ya da pazaryerleri üzerinden e-ihracata başlayabilirsiniz.
Halihazırdaki e-ticaret verileriniz uluslararası pazarın ihtiyaçlarını tespit etmede yeterli olmayacaktır. Portföyünüzde bulunan ürün grubuna ya da gruplarına yönelik pazar, bölge ve hatta ülke araştırmaları yapılarak bu pazardaki potansiyel müşterilerinizin taleplerine uygun yönlendirmeler yapılacaktır. Bu yönlendirmeler sırasında sunulan raporlar hedeflemeniz gereken pazar ve müşteri kitlelerini öngörmenizde kilit rol oynayacaktır.
Web siteniz üzerinden yapacağınız e-ihracat sürecinde karşılaşacağınız en büyük bariyerlerden bir tanesi müşterilerinize sunacağınız ödeme yöntemleridir. Bu ödeme yöntemlerinden en önemlisi olan PayPal online ödeme sistemini edinmeniz ve web sitenize entegre edebilmeniz için yurtdışında bir şirket kurmanız gerekmektedir. Worldef olarak yurtdışı şirket kurulumu ve online ödeme sistemleri edinimi süreçlerinin tamamını, danışmanlık servisleri çerçevesinde, firmanız adına yürütmekteyiz. Yapacağımız yurtdışı şirket kurulumu ve check-up eksiklerinin giderilmesi sonrasında web siteniz üzerinden e-ihracat yapabilirsiniz.
Danışmanlığını verdiğimiz e-ihracat sürecinde alınması gereken aksiyonların kararlaştırılması ve kontrolü için belirlenen aralıklarla (iki haftada bir sabit gün ve saatte) bir araya gelerek süreç kontrolleri sağlanacaktır. Düzenli danışmanlık görüşmelerinin dışında rutin işlerin kontrolü ve tıkanan noktalarda destek için kurulacak Slack/Whatsapp gruplarıyla anlık iletişim kurulacaktır.
Yapılacak operasyonel ve teknik check-up sonucunda iyileştirme yapılması gereken operasyon ve pozisyonlarla ilgili geri bildirimde bulunulacaktır. E-ihracat operasyonları için oluşturulması ya da yapılandırılması gereken pozisyonlar için iş tanımı, aday önerisi ve ekip kurulumu için danışmanlık hizmetleri çerçvesinde servis sunmaktayız.
Gönderilerinizin çıkışını yapacağınız lojistik yöntemi, firması ve tutarı farklı parametrelere bağlı olarak değişkenlik göstermektedir. Gönderi yapacağınız bölgenin alışveriş alışkanlıkları burada önemli bir değişken olabileceği gibi gönderilen ürünün kategorisi ya da toplam paket desisi de lojistik yöntemi ve firmasını belirlemede önemli rol oynayabilmektedir. Alanında uzman danışmanlarımızın sunacağı veriler lojistik partnerinizi seçmede en iyi karar destekçiniz olacaktır.
Hazırlayacağımız pazar araştırmaları raporları sonucunda Avrupa, Amerika, CIS ya da GCC bölgelerinde bulunan birçok pazaryeri içerisinden firmanıza en uygun pazaryerleri belirlenerek bu pazaryerleri ile olan müzakere süreçleri yönetilecektir. Pazaryerlerine sunulacak şirket profiliniz ile müzakere süreçleri yönlendirilecek ve ürünlerin entegrasyon modelleri ile listelenmesi süreçlerine kadar tüm aşamalarda destek sağlanacaktır.
Pazaryerleri için müşteri memnuniyeti en önemli unsurların başında gelmektedir ve müşteri memnuniyetini sağlayabilmek için tedarikçi firmanın da üzerine düşen en büyük görev ürünü eksiksiz ve zamanında teslim etmektir. Pazaryerleri stok kontrolü ve planlanan zamanda teslimat için çoğunlukla entegrasyon modelleri içerisinde en gelişmişi olan API (Application Programming Interface) yöntemini kullanmaktadır. Buna ek olarak FTP (File Transfer Protocol) ya da XML (Extensible Markup Language) entegarsyon modelleri kullanıma açık olsa da çoğunlukla tercih edilmemektedir. Excel dosyaları aracılığı ile listeleme yapan pazaryerleri de bulunmaktadır ancak stok maliyetleri ve oluşabilecek muhtemel aksaklıklar düşünüldüğünde birçok pazaryeri excel ile ürün listeleme kabülünü sonlandırmaktadır.