worldef-banner 2024 istanbul
Ara
Close this search box.

Trendyol halka arz planlıyor

trendyol
trendyol

Trendyol Grubu Başkanı Çağlayan Çetin, şirket hedefleri ile ilgili açıklamalarda bulundu. Düzenlediği basın toplantısında Trendyol’un halka arz planı olduğunu açıklayan Çetin, halka arzın İstanbul’un dışında başka bir ülkede de olabileceğini vurguladı.

“Halka arzda üçte bir ciromuzun ihracattan geldiğini görmek istiyoruz”

Trendyol Grubu Başkanı Çağlayan Çetin, şirket faaliyetleri ve gelecek dönem hedeflerine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Halka arz planları olduğunu ifade eden Çetin, “Bütün teknoloji şirketleri bir boyuta geldiğinde halka arz oluyor. Bizim de inşallah önümüzde öyle bir hedefimiz var fakat onun için e-ihracatı da çok büyük hedef olarak koyduk. Halka arzda üçte bir ciromuzun ihracattan geldiğini görmek istiyoruz. Zamanlama olarak hedeflerimize 2024-2025 yıllarında ulaşabiliriz. Belki 2023’e kadar da o hedeflere ulaşabiliriz. Türk şirketi olarak İstanbul ve başka bir pazarla beraber ikili halka arz olabileceğini düşünebiliriz. İkinci yer Londra mı olur, New York mu olur, o günkü duruma bakarız. New York teknoloji şirketleri için önemli bir borsa.” dedi.

“2023 yılında e-ihracat hacmi hedefimiz 1 milyar dolar”

Şirketin e-ihracat hedefleri hakkında da önemli bilgiler aktaran Çetin, “Trendyol, 2021 yılında 150 milyon dolar hacminde doğrudan e-ihracat gerçekleştirirken yabancı ülkelerdeki müşterilerin platformdan satın aldıkları ürünlerden oluşan ticaretin toplam hacmi 115 milyon dolara, toplam ihracat hacmi ise 265 milyon dolara ulaştı. 2021 yılı e-ihracat büyüme hızımız yüzde 408 olarak gerçekleşti. E-ihracat hacmimiz bir önceki yıla göre yüzde 264 artış gösterdi; 6 milyon sipariş aldık. 2023 yılında e-ihracat hacmi hedefimizi 1 milyar dolar olarak belirledik.” ifadelerini kullandı.

“Esnafımızı ve KOBİ’lerimizi tüm dünyada satış yapabilir hale getireceğiz”

Beş yıl içinde satışlarında e-ihracatın payını yüzde 25’e çıkarmayı hedeflediklerini söyleyen Çetin, 2021’de gerçekleştirdikleri e-ihracatın yüzde 66’sını Avrupa ülkelerine, yüzde 23’ünü Orta Doğu, Kuzey Afrika ve Güney Afrika ülkelerine gerçekleştirdiklerini açıkladı. Globalde yerli üreticilerin ürettiği Trendyol markalı ürünleri kullanan 4 milyon müşteri olduğu bilgisini paylaşan Çetin, “Esnafımızı ve KOBİ’lerimizi tüm dünyada satış yapabilir hale getireceğiz. Kargo dağıtımı, paketleme, müşteri hizmetleri gibi farklı sektörlerde de yüz binlerce kişiye iş olanağı sağlıyoruz. Doğrudan ve dolaylı olarak 1,1 milyon kişilik istihdam katkısı yapıyoruz. Bu rakamın 2023 yılında 2,4 milyon kişiye ulaşacağını öngörüyoruz.” dedi.

“Yurt dışı yatırımları Trendyol markası adıyla yürütülecek”

Yurt dışındaki yatırımları tamamen Trendyol markası adıyla yürüteceklerini açıklayan Çetin, platformun isminin Avrupa’da ve Orta Doğu’da karşılığı olduğunun altını çizdi. Çetin, stratejik ortakları olan Ali Baba’nın da bu stratejiyi desteklediğini açıkladı. Yurt dışında Türkiye’nin güçlü olduğu hazır giyim ve tekstil ürünlerine yönelik çok yoğun bir talep olduğunu söyleyen Çetin, “Kalite ve fiyat olarak bizim ürünlerimiz diğer ülkelerle karşılaştırıldığında büyük avantajımız olduğunu görüyoruz. Türk ürünleri yurt dışında tüketiciler tarafından beğeniliyor ve talep görüyor.” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

ticari mesaj
Haberler

İstenmeyen ticari mesajlara 398 milyon lira ceza

Ticaret Bakanlığı, istenmeyen ticari mesajlara 398 milyon lira ceza kesti. Bakanlığa 2015-2023 yılları arasında 866 bin şikayet yapıldı. Ticaret Bakanlığı 2023 Yılı Faaliyet Raporundan derlemeye