worldef-banner 2024 istanbul
Ara
Close this search box.

Zoom, 1300 çalışanını işten çıkarıyor

Zoom

Microsoft’un mart ayının sonuna kadar 10 bin çalışanını işten çıkaracağını geçtiğimiz Ocak ayında sizlere aktarmıştık. Teknoloji ve internet dünyasındaki önemli şirketlerin toplu işten çıkarmaları tüm hızıyla devam ediyor. Özellikle pandemi ile birlikte popülerleşen ve görüntülü görüşme alanının en önemli şirketlerinden biri haline gelen Zoom, toplu bir işten çıkarma gerçekleştireceğini duyurdu.

Resmi web sitesi üzerinden paylaşımda bulunan Zoom, 1300 çalışanını işten çıkaracağını duyurdu. İşten çıkarılacak olan 1300 çalışanın Zoom’un toplam iş gücünün yüzde 15’ine denk geldiğini de ayrıca ekleyelim. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Zoom CEO’su Eric Yuan, küresel ekonominin belirsizliğinin ve bunun belirsizliğin müşterileri üzerindeki etkisinin zorlu ama önemli bir adım atmalarına neden olduğunu belirtti.

İşten çıkarmaların tüm sorumluluğunu aldığını da paylaşan Yuan, bir sonraki çeyrekte kendi maaşının yüzde 98, yönetim kadrosunun maaşının ise yüzde 20 azalacağını paylaştı. ABD’de işten çıkarılan Zoom çalışanların, 16 haftaya kadar maaş, sağlık sigortası ve geçen yıldan kalan ikramiyelerini alacaklarını da ekleyelim.

Zoom’un büyümesi yavaşladı

Pandemi ile birlikte en çok büyüyen firmalardan biri olarak karşımıza çıkan Zoom, pandeminin ilk iki yılında yaklaşık 3 kat büyüdü. 5 finansal çeyrek boyunca 3 haneli büyümeye yaşayan Zoom’un büyümesi pandeminin etkilerinin azalması ile birlikte ise yavaşladı.

Geçtiğimiz Kasım ayında paylaşılan bilgilere göre Zoom’un bir önceki yıla oranla yüzde 5 artış ile birlikte 1,1 milyar dolar gelir elde ettiğini de paylaşalım. Teknoloji sektöründeki toplu işten çıkarmalar devam ediyor. Hatırlatmak gerekirse geçtiğimiz dönemlerde Amazon, Alphabet, Microsoft, Dell ve Spotify gibi önemli şirketlerin toplu işten çıkarmalar gerçekleştirdiğini sizlerle paylaşmıştık. Konu ile ilgili gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

eczane
Markalar

Amazon, ilk fiziksel eczanesini Milano’da açacak

Amazon, 2024 yılının ikinci çeyreğinde ilk eczanesini Milano’da açacak. Eczane, Milano’nun merkezinde yer alacak ve çok çeşitli güzellik ve kişisel bakım ürünleri sunacak. Ayrıca, Amazon’un