worldef-banner 2024 istanbul
Ara
Close this search box.

Yapay zeka (AI) SEO’yu değiştiriyor

yapay zeka

Alışverişle ilgili duyuru e-ticaret topluluğu tarafından büyük ilgi gördü ancak ikinci bir nokta da açık: arama motoru optimizasyonu değişiyor. Yeni Perspektifler Google’ın arama motoru, geçmişinden bu yana metne odaklandı. Videolar, özellikle şirketin sahibi olduğu YouTube platformunda bulunabilir ancak generatif yapay zeka ile arama sonuçları daha fazla perspektifle diğer deneyimleri içerebilir.

Üst düzey perspektif filtresi görebilirsiniz

Google Arama ürün yöneticisi Lauren Clack, “Diğer insanların deneyimlerinden fayda sağlayabilecek bir şey aradığınızda, arama sonuçlarının en üstünde bir Perspektif filtresi görebilirsiniz” yazdı. “Filtreye dokunun ve sadece tartışma forumlarında, soru-cevap sitelerinde ve sosyal medya platformlarında paylaşılan uzun ve kısa videoları, resimleri ve yazılı gönderileri göreceksiniz.”

yapay zeka

Başka bir deyişle, “Artık SEO’yu yalıtılmış bir şekilde ele alamazsınız,” dedi, yapay zeka yazılım şirketi Jasper’ın SEO yöneticisi Krista Doyle.

SEO, bloglar ve web siteleriyle sınırlı kalmaktan çıkmalıdır. Bu uygulama, sosyal medyayı, grupları ve forumları, halkla ilişkileri ve belki de ağızdan ağıza pazarlamayı da kapsamalıdır, çünkü yapay zeka destekli arama motorları muhtemelen tüm bu kaynakları dikkate alacaktır.

Yapay zeka SEO’yu Değiştiriyor

Şubat 2023’te AI’nin SEO’yu öldürmeyeceği, ancak değiştireceği öne sürüldü. Google’ın son duyurusu, bu sonucu destekler nitelikte. Bir web sayfasını önde gelen arama motoru sıralamaları için optimize etme işi ölmüyor, adapte oluyor.

Generatif yapay zeka evrimi, e-ticaret – perakende, DTC, B2B – stratejilerini etkilemeli. Ana etki, anahtar kelime odaklı sıralamalardan daha bütüncül bir yaklaşıma geçmek olabilir, yani ilgili ve kullanıcı niyetini önceliklendiren bir yanıt motoru optimizasyonu ile geniş kapsamlı içerik stratejilerinin birleştirilmesi olmalı.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

eczane
Markalar

Amazon, ilk fiziksel eczanesini Milano’da açacak

Amazon, 2024 yılının ikinci çeyreğinde ilk eczanesini Milano’da açacak. Eczane, Milano’nun merkezinde yer alacak ve çok çeşitli güzellik ve kişisel bakım ürünleri sunacak. Ayrıca, Amazon’un