worldef-banner 2024 istanbul
Ara
Close this search box.

Yandex, online market teslimatı hizmetini Paris’e taşıyor

online market
online market

Covid-19 virüsünün yayılmasının engellenmesi nedeniyle uygulanan kısıtlamalar, Rusya pazarını da etkiledi. Tüketiciler evde kaldıkça online teslimat platformlarına yöneldi. Yandex de bu talebe karşılık olarak 15 dakikada teslimat sözü veren Lavka platformunu geliştirdi. Yandex.Lavka’nın satışları bu süre zarfında zirve yaptı.

İsrail’de online market teslimatlarına başlamıştı

Yandex’ın uluslararası kolu olan Yango, geçtiğimiz yılın sonlarında “Yango Deli” adı altında İsrail’de online market teslimatını başlatmıştı. Yandex, Yango Deli’nin yakında Paris’de faaliyet göstereceğini ve bu merkez için personel alımı yaptıklarını açıkladı. Yango Deli, özel depolarıyla müşterilerine hızlı teslimat sözü veriyor.

Yandex Lavka, Londra’ya da geliyor

Yandex, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Yango Deli, şirketimizin kendi teknolojisi ve bilgi birikimi ile desteklenmiş modeli kullanacak. Bu model, 15 dakikada siparişleri müşterilerimize ulaştırmamızı sağlayacak. Siparişler, uygulamamız aracılığıyla gerçekleşecek.” Yandex ayrıca, bu platformu bu yılın üçüncü çeyreğinde Londra’da da başlatmayı planlıyor. 2019 yılında Rusya’da faaliyete başlayan Yandex Lavka, 300’den fazla deposu ile 2 milyona yakın siparişi kullanıcılarına teslim ediyor. Şirket tarafından yapılan açıklamaya göre, e-ticaret hizmetlerini geliştirmeye yönelik 500 milyon dolar yatırım yapılacak.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

eczane
Markalar

Amazon, ilk fiziksel eczanesini Milano’da açacak

Amazon, 2024 yılının ikinci çeyreğinde ilk eczanesini Milano’da açacak. Eczane, Milano’nun merkezinde yer alacak ve çok çeşitli güzellik ve kişisel bakım ürünleri sunacak. Ayrıca, Amazon’un